Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Οι βουλές των λέξεων


Της Μαριλένας Παππά *

Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι εποχές περνούν κι όλες εκείνες οι λέξεις που λέμε ,πού να πηγαίνουν άραγε;
Σκορπίζονται στα καράβια των λιμανιών, στα αντίο των κτελ, στους αέρηδες των Κυκλάδων, στα φθινοπωρινά βορειαδάκια της Αθήνας, στις βροχές της Κηφισίας, σε όλα τα 054 του κόσμου που μας έφτασαν στους προορισμούς μας, σε όλα τα τρένα του κόσμου που μας πήγαν στην επόμενη στάση, σ’ εκείνα τα βράδια που δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από το αυτοκίνητο και να πεις καληνύχτα.
Σκορπίζονται στις αποστάσεις που κρατάμε μέχρι να δώσουμε το πρώτο μας φιλί, χοροπηδούν ανάμεσα στις πλεγμένες παλάμες μας, φτιάχνουν το μέλλον και το καταστέφουν...
Φτιάχνουν το παρόν και το καταστρέφουν με το παρελθόν...
Δημιουργούν γέλια , τηλέφωνα βιαστικά, τηλέφωνα πολύωρα
Και σκορπίζουν τη ζωή μας στο χρόνο , με έναν τρόπο που κανείς δεν ορίζει, παρά μόνο οι βουλές των λέξεων.
Και σκορπίζονται και πάλι στους αιθέρες για να πετάξουν πάνω από τις ζωές μας και να δημιουργήσουν καινούργια «Σ’ αγαπώ».




Δείτε επίσης:


Μαριλένα Παππά: Με όπλα την πέννα της και τα όνειρα της «χτίζει» το παραμύθι που εμείς ξεχάσαμε να ζούμε 

Οι βουλές των λέξεων 


Η Μαριλένα Παππά

 *Η  Μαριλένα Παππά είναι μόλις 24 χρονών και είναι λογοτέχνης. Γεννήθηκε το 1988, στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ μιλάει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Ρώσικα).
Το 2009 εξέδωσε το πρώτο της παιδικό μυθιστόρημα με τίτλο «Ο πλανήτης που Χαμογελά», από τις εκδόσεις Χατζηλάκος. Ακόμα με την υπογραφή της κυκλοφορούν μία νουβέλα, με τίτλο «Ο κύκλος των χαμένων εποχών» και η ποιητική συλλογή «Ερωτικές καταλήξεις» από τις εκδόσεις Bookstars, ενώ μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο της παιδικό βιβλίο "Φεγγαροκουταλιές" από τις Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις.
Διατηρεί το δικό της Blog, «Σκέφτομαι και Γράφω», ενώ κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στο ειδησεογραφικό site Goodstory.gr, στο Gosheep.gr στο ηλεκτρονικό περιοδικό 24 γράμματα, καθώς και στο Deity.gr στο οποίο αρθρογραφεί από το Μάιο του 2011 και έχει τη δική της στήλη «Μη με πας απ’ το σπίτι»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου