Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Κόκκινο καμπανάκι για την παιδική παχυσαρκία - Τι είπαν σε εσπερίδα στο Περιστέρι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί


Εσπερίδα με θέα την «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας  κατά την παιδική και εφηβική ηλικία» πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λινανδράτου στο Περιστέρι. Την εκδήλωση συντόνισε και οργάνωσε το  Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Προστασίας για την Φτώχεια για στο Δήμο Περιστερίου.


Από τους βασικούς ομιλητές ήταν ο επιστημονικά υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» Αλέξανδρος Οικονόμου ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε το ρόλο της ψυχολογίας στην διατροφή.
Οι δύο επιστήμονες της εσπερίδας. Ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου και η κα. Ευαγγελία Χαρμανδάρη

Σημαντική παρέμβαση για το θέμα  έκανε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου  Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»  Dr Ευαγγελία Χαρμανδάρη η οποία με στοιχεία και μελέτες ανέδειξε το πρόβλημα που καταγράφεται στην χώρα μας, σε ότι αφορά στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες.
O καθηγητής φυσικής αγωγής των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λινανδράτου κος. Τζαβάρας στο βήμα

Επίσης μίλησε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λινανδράτου Αλέξανδρος Τζαβάρας για την συμβολή της γυμναστικής στους εφήβους και στα παιδιά.
Μάλιστα έδωσε και  έξυπνα tips πως θα αποτρέψουμε τα παιδιά μας να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν.
Η κοινωνική λειτουργός Κατερίνα Κατσανεβάκη στο Βήμα

Να σημειωθεί ότι την παρούσα εσπερίδα πλαισίωσε η παρουσίαση του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Περιστέρι. Η κοινωνική λειτουργός Κατερίνα Κατσανεβάκη μίλησε για την λειτουργία αλλά και την αποτελεσματικότητα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Περιστερίου Ξένια Κορόγιαννη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου