Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

UNICEF: Η τρομακτική σκληρότητα και βία κατά των παιδιών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία πρέπει να σταματήσει


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: © UNICEF South Sudan/2013/Ngori



Τις τελευταίες εβδομάδες τα φαινόμενα βίας κατά των παιδιών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Τουλάχιστον 133 παιδιά έχουν σκοτωθεί και ακρωτηριαστεί, ορισμένα από αυτά με φρικτούς τρόπους, μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, οπότε και κλιμακώθηκαν οι εμφύλιες συγκρούσεις.
Εργαζόμενοι της
UNICEF στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής , εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη σκληρότητα και την ατιμωρησία με την οποία τα παιδιά σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία .
Η
UNICEF έχει επαληθεύσει περιπτώσεις παιδιών που σκόπιμα αποκεφαλίστηκαν και ακρωτηριάστηκαν, ενώ γνωρίζει και για περιπτώσεις παιδιών που τραυματίστηκαν σε διασταυρούμενα πυρά και τα οποία χρειάστηκε ν’ ακρωτηριαστούν, καθώς οι συνεχείς συγκρούσεις τα εμπόδισαν να φτάσουν εγκαίρως στο νοσοκομείο για θεραπεία .
Η
UNICEF απεύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση, τις κοινότητες και τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες για να βοηθήσουν, ώστε να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα βίας και να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης. Τόνισε επίσης πως οι σοβαρές παραβιάσεις κατά των παιδιών θα πρέπει να διώκονται και τιμωρούνται, οι ένοπλες ομάδες στη χώρα θα πρέπει ν’ αφοπλιστούν αμέσως και η ανθρωπιστική βοήθεια θα πρέπει να είναι σε θέση να φθάσει στα παιδιά που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο .

Πηγή:  Unicef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου