Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τα «γενέθλια» που αξίζει να πάτε

Ένα θεατρικό έργο που εκπέμπει πολλά κοινωνικά ζητήματα


Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ θεάτρου, χορού, μουσικής και εικαστικών τεχνών με τίτλο  «Εσύ και εγώ μαζί δημιουργούμε ένα θαυμαστό καινούριο κόσμο» διοργανώνει η Πόρτα Ανοιχτή της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2016, για την ολοκλήρωση του προγράμματος ARTABILITY.
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, με πάνω από 60 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, όπου θα προβληθούν παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής από ομάδες ατόμων με ή χωρίς αναπηρίες.
Στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί η παράσταση  ''ΓΕΝΕΘΛΙΑ''  του Δημήτρη Κατσιμίρη (θεατρική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας μικρού μήκους που βρίσκεται σε στάδιο παραγωγής).


Περίληψη Έργου

Ο Μάριος,  ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει μαζί με την μητέρα του στο σπίτι τους, τον θείο του να έρθει να γιορτάσουν όλοι μαζί  τα 22α γενέθλια του. Ο ερχόμος του θείου του όμως, με την νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
«Μήπως κοιμόμουν, όταν οι άλλοι υποφέραν; Μήπως κοιμάμαι τώρα;  Αύριο, άμα ξυπνήσω, ή θα νομίζω πως ξύπνησα, τι θα πω για τούτη τη μέρα; Ότι εγώ κι ο φίλος μου ο Εστραγκόν καθόμασταν σε τούτο το μέρος, μέχρι να νυχτώσει, και περιμέναμε τον Γκοντό;»
Βλαδίμηρος,  Περιμένοντας τον Γκοντό,  Σάμουελ Μπέκετ

Γενέθλια

Σενάριο - Σκηνοθεσία :  Δημήτρης Κατσιμίρης
Βοηθός  Σκηνοθέσιας : Δάφνη Ζαχαριάδου, Μαρία Μιχαηλίδη, Αγγελική Καραγκούνη
Μουσική επιμέλεια : λΑΜΠΕΡΟύκ
Φωτογραφίες : Δημήτρης Δικμάνης
Video: Βασίλης Σταυρόπουλος
Τεχνικός Φωτισμού και Ήχου: Πάνος Κάτος 

Παίζουν :
Αριέττα Μουτούση, Ηλίας Βαλάσης, Χρυσόθεμις Αμανατίδη, Θωμάς Χαβιανίδης

Ημέρες – Ώρες Παραστάσεων
Το Σάββατο 16 Απριλίου στις 12:30 π.μ
Διάρκεια παράστασης: 15' λεπτά
Ελεύθερη Είσοδος

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

Διεύθυνση:
Μ. Γερουλάνου 117
164 52 Αργυρούπολη
210 9622290

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου