Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Χρυσό Πυρ: Η Άννα Κορακάκη έγραψε Ιστορία

Η Άννα Κοράκη σημάδεψε το χρυσό


Πάτησε σκανδάλη και έγραψε… ιστορία στο Ρίο η 20χρονη σκοπεύτρια Άννα Κορακάκή, που αναδείχτηκε καλύτερη της Γερμανίδας αντιπάλου της και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον αεροβόλο πιστόλι 25μ –το δεύτερο Ολυμπιακό της μετάλλιο στο Ρίο! 
Με δάκρυα στα μάτια, η 20χρονη από τη Δράμα παρέλαβε το χρυσό της Ολυμπιακό μετάλλιο και άκουσε συγκινημένη τον εθνικό ύμνο της χώρας μας. Η νεαρή χρυσή Ολυμπιονίκης κέρδισε την Γερμανίδα αντίπαλό της Μόνικα Καρς με 8-6 –την πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια! 
Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. 
Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε αποσπάσει  ασημένια και χάλκινα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση



Σκεφτόμουν τις δυσκολίες που περάσαμε με τον πατέρα μου



Τις πρώτες σκέψεις που έκανε μόλις κατάλαβε ότι κατέκτησε την πρωτιά περιέγραψε στις δηλώσεις τις αμέσως μετά την απονομή η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη. 
 «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν βρίσκω λόγια. Ελπίζω τα δύο μετάλλια που κατέκτησα να γίνουν το έναυσμα να μπουν στα σκοπευτήρια κι άλλα παιδιά και να βγουν κι άλλοι σκοπευτές». 

Ο τελικός

 «Όλος ο τελικός ήταν σαν ρωσική ρουλέτα, ακόμα και τα προκριματικά. Εκεί τα κατάφερα και απελευθερώθηκα ψυχολογικά. Ό,τι κι αν έκανα μετά είχα ένα μετάλλιο. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα και τα κατάφερα». 

Συγκίνηση

«Συγκρατήθηκα να μην κλάψω, αλλά δεν μπορούσα να το ελέγξω. Σκεφτόμουν τις δυσκολίες που περάσαμε με τον πατέρα μου για να φτάσουμε σε αυτό το μετάλλιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου