Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Διά…λόγου Τέχνη: Συνοδοιπόροι μαθητών και γονιών στο ταξίδι της γνώσης

Η νέα σχολική περίοδος είναι γεγονός. Άλλη μια χρονιά που κρύβει σε μαθητές και σε γονείς συναισθήματα, συγκινήσεις καθώς το ταξίδι στην γνώση έχει έναν προορισμό. Την πρόοδο!
Η νέα «περιπέτεια» των παιδιών που θα αρχίσει σταδιακά από τις επόμενες ημέρες σίγουρα δεν θα είναι εύκολη. Άλλωστε τα αγαθά κόποις κτώνται.
Από την άλλη οι γονείς στο στίβο της καθημερινότητας τους και στον αγώνα για την επιβίωση σίγουρα αναζητούν «συμμάχους» για να μπορέσουν τα παιδιά τους να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα…
Συνοδοιπόροι και σύμμαχοι σε αυτό ταξίδι είναι οι εκπαιδευτικοί του Διά…λόγου Τέχνη, του διεπιστημονικού κέντρου το οποίο βρίσκεται στο Περιστέρι (στην οδό πάροδος Τσιμισκή 3Α), στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και αντίστοιχα στο Νέο Φάληρο (Αργειών 5).

Οι υπηρεσίες

Δωρεάν συνεδρίες (μέσω ασφαλιστικών Ταμείων) λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής και ψυχολογικής υποστήριξης από παιδοψυχολόγους είναι κάποιες από τις υπηρεσίες του Διά…λόγου Τέχνη. Να προστεθεί και αυτή της σχολικής μελέτης στο σημείο αυτό. Πρόκειται για την μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και θεραπευτές - Μια ομάδα


Σημαντικό επίτευγμα είναι και η συμβουλευτική γονέων η οποία στηρίζεται στην παρακολούθηση αλλά και στην πρόοδο των παιδιών.
Οι γονείς ενημερώνονται αμέσως μετά το πέρας της κάθε συνεδρίας για την απόδοση του παιδιού αλλά και για τα σημεία που χρειάζεται επιπλέον μελέτη ή άσκηση.
Το γεγονός αυτό δίνει στον γονέα ένα πεδίο ορατό για την πορεία του παιδιού ανά πάσα στιγμή και φυσικά τα περιθώρια βελτίωσης.
Ταυτόχρονα σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται σεμινάρια για τους γονείς «prive» στα οποία συζητιούνται φοβίες που πιθανόν να έχει το παιδί, άγχη, προβλήματα που κρύβει ακόμη και από τους ίδιους του, τους γονείς. Οι συνεδρίες αυτές είναι ΔΩΡΕΑΝ γίνονται μεταξύ γονιών και παιδοψυχολόγου.
Σίγουρα είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς δίνουν μια διαφορετική οπτική προσέγγισης στην διαπαιδαγώγηση.


Σχολική μελέτη

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως στο διεπιστημονικό κέντρο Διά…Λόγου Τέχνη γίνεται και σχολική μελέτη. Εκπαιδευτικοί διαβάζουν τα παιδιά για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας αλλά τα προετοιμάζουν κατάλληλα για τις εξετάσεις τους. Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής:

-Καθημερινή και επαρκής μελέτη
(με σκοπό την αξιοποίηση του πραγματικού χρόνου για διάβασμα, που θα αποτελέσει εφόδιο για τη μετέπειτα σχολική σταδιοδρομία)

- Ανίχνευση και διάγνωση κάθε είδους μαθησιακής δυσκολίας

(ενασχόληση με το πρόβλημα του κάθε μαθητή μέσα στο συλλογικό επίπεδο του τμήματος)

- Έμπειροι εκπαιδευτικοί

(με πάθος για εκπαίδευση και έντονο το στοιχείο της μεταδοτικότητας , συνεχής παρακολούθηση και επικοινωνία με τον γονέα , νέες τεχνικές εκμάθησης γραμματικών χαρακτηριστικών και θεμελιωδών μαθηματικών εννοιών)

- Πλήρες εκπαιδευτικό υλικό

(σε ευχάριστο παιδικό περιβάλλον και με επιπρόσθετες ασκήσεις για την εμπέδωση της διδαχθείσας ύλης)

-Περαιτέρω εκπαιδευτικές δραστηριότητες

(γκρουπ καλλιτεχνικού εργαστηρίου , ομάδα ζαχαροπλαστικής και μπαζαρ εορταστικών δημιουργιών)


Τεστ εθισμού στο διαδίκτυο και δραστηριότητες


Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που παρέχει το κέντρο είναι το τεστ εθισμού στο διαδίκτυο. Πλέον τα παιδιά (όπως και εμείς που δεν το παραδεχόμαστε) είναι καθηλωμένα μπροστά από τις οθόνες των ταμπλετ, των κινητών και των τηλεοράσεων. Στα διεπιστημονικά κέντρα Διά…λόγου Τέχνης γίνονται τεστ για να διαπιστωθεί αν και σε τι ποσοστό είναι εθισμένα τα παιδιά στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Ωστόσο γίνονται και δράσεις εκτός των κέντρων σε συνεννόηση αλλά και με την συμμετοχή γονέων. Την περασμένη χρονιά η βόλτα στο allou fun park ήταν μια εκδρομή που απόλαυσαν οι μικροί μαθητές όπως και η παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα της ΑΕΚ. Επίσης τα παιδιά παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Ο Πρίγκιπας και ο φτωχός». Στους χώρους των κέντρων έγινε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Μαριάννας Κουμαριανού «Ένα ξεχωριστό δώρο»,. Η χρονιά έκλεισε για τα μικρά παιδιά σε παιδότοπο, ενώ τα μεγαλύτερα αναμετρήθηκαν με τους εκπαιδευτικούς σε έναν αγώνα 5Χ5. Όλα τα παραπάνω έγιναν ΔΩΡΕΑΝ καθώς στο Διά…λόγου Τέχνη θεωρούν πως οι άνθρωποι και οι οικογένειες έχουν τον πρώτο λόγο για τις κοινωνίες του μέλλοντος.
Οι άνθρωποι του Διά…λόγου Τέχνη «επενδύουν» τις γνώσεις τους, το μεράκι τους, την εμπειρία τους αλλά κυρίως την αγάπη τους στα παιδιά γιατί θεωρούν πως αυτά είναι η ελπίδα που έρχεται… 
Η πρόοδος των παιδιών σας είναι το στοίχημα τους!

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου της Μαριάννας Κουμαριανού στο Διά...λόγου Τέχνη


Επικοινωνήστε:

Διά...λόγου τέχνη 


Πάροδος Τσιμισκή 3, Περιστέρι - 210 5742039
Αργείων 5, Παλαιό Φάληρο - 211 4055208



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου