Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Νefele -up with arts!

Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία nefele "up with arts!"  του φορέα ψυχικής υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», άνοιξε τις πόρτες του.

Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι δημόσιων οργανισμών παρευρέθησαν στα εγκαίνια του Σαββάτου στο Μουσείο Μπουζιάνη όπου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και απόλαυσαν τις εκθέσεις: Ατομική έκθεση του εικαστικού Χρόνη Μπότσογλου, Διεθνής Έκθεση φωτογραφίας iMADges και την Εικαστική Έκθεση Unconscious Playground με θέμα την τέχνη & ψυχανάλυση.

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στα εγκαίνια των εικαστικών εκθέσεων Visual Activism και Artist in Residences  στην Α.Σ.Κ.Τ., το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει παράλληλα με τις εκθέσεις και μια ατμοσφαιρική Συναυλία:  Οι Belleville, με blues, jazz και swing νότες ταξίδεψαν στη σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabarets του μεσοπολέμου και οι Johnie Thin Trio παρουσίασαν επηρεασμένοι από τα blues κομμάτια του αμερικανικού νότου.



Το nefele festival πρόκειται να διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου, φιλοξενώντας Εικαστικές Εκθέσεις, Κινηματογραφικές Προβολές, Θέατρο, Λογοτεχνία, Εργαστήρια και Ομιλίες αφιερωμένα στην Ψυχική Υγεία και Παιδικά Εργαστήρια: Μπουζιάνη  (Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη), στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Ταύρος) και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους, με ελεύθερη συμμετοχή σε όλα τα δρώμενα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου