Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Ξετυλίγοντας το μυστήριο στον ναό του Δία

Ταξίδι στην Ιστορία μέσα από το νέο βιβλίο του Θάνου Κονδύλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και φέρει τον τίτλο «Μυστήριο στον ναό του Δία» έχουν την δυνατότητα να κάνουν μικροί και μεγάλοι αναγνώστες.
Πιο συγκεκριμένα,  κυκλοφόρησε ακόμα ένα βιβλίο στην αγαπημένη σειρά «Ταξίδι στον χρόνο» που φέρνει τα παιδιά κοντά στον τρόπο ζωής των συνομηλίκων τους και την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας.

Η ιστορία
Αρχαία Ολυμπία, 432 π.Χ. Ο γλύπτης Φειδίας εργάζεται για την ολοκλήρωση του τεράστιου χρυσελεφάντινου αγάλματος του Δία. Μαζί του στο εργαστήριο δουλεύει ο Αγησίλαος, ο μικρός του ανιψιός. Στην παρέα του Αγησίλαου είναι ο Τεύκρος, γιος του αρχηγού της φρουράς του ιερού, και η συνομήλικη φίλη τους, η Θάλεια, κόρη του μεγαλύτερου πανδοχέα της πόλης. Μια νύχτα τα δύο αγόρια θα μπουν κρυφά στον ναό του Δία κι εκεί, καλά κρυμμένοι, θα δουν τυχαία έναν παράξενο άντρα που κλέβει χρυσό από τη βάση του ιερού αγάλματος. Την επόμενη μέρα οι ιερείς του ναού θα κατηγορήσουν τον γλύπτη Φειδία, μιας και στον χώρο της κλοπής βρέθηκε η κούπα του, που έφερε και το όνομά του. Στο εξής οι τρεις φίλοι θα ξεκινήσουν μυστικά μια έρευνα, για να αποκαλύψουν τον πραγματικό κλέφτη.
Ποιοι θέλησαν να ενοχοποιήσουν τον Φειδία και γιατί κινδυνεύει η ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου