Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Σόιμπλε: To πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά...

Σκίτσο του Σπύρου Μουρατίδη
Την πάγια θέση του για το ελληνικό χρέος επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επανέλαβε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά  έλλειψη ανταγωνιστικότητας.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο κ. Σόιμπλε τόνισε παράλληλα ότι μια ελάφρυνση του χρέους θα «μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις στη χώρα». 
«Δεν κατανοούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το επίπεδο του χρέους της, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η αδυναμία της να συγκροτήσει (λειτουργική) διοίκηση» φέρεται να δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός νέου βιβλίου στο Βερολίνο. 
«Όλοι προσποιούνται ότι κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους θα έκανε καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα. Το μόνο πράγμα που θα άλλαζε είναι ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο γενικά κάθε βούληση για να ασχοληθούν με μερικές μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» για το Βερολίνο, το οποίο προσπαθεί να αποφύγει κάθε συζήτηση μέχρι τις γερμανικές εκλογές.

Η προσπάθεια αυτή, προσκρούει, όμως, στην επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την απαίτησή του να υπάρξει δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου