Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Το Μήνυμα ζωής του Κυριάκου Παπουλίδη: Να αναζητήσουμε τα θαύματα

Ο Κυριάκος Παπουλίδης από την μαγευτική λίμνη της Καστοριάς
Ο Κυριάκος Παπουλίδης είναι ένας φρέσκος άνθρωπος, με ενέργεια που εκπέμπει «Μήνυμα Ζωής». Έτσι λέγεται και η εκπομπή του όπου δύο σεζόν προβαλλόταν από την τηλεόραση του Flash της Δυτικής Μακεδονίας (και ελπίζουμε να πάει και για 3η σεζόν). 
Ο ίδιος μιλάει στο Πινάκιο για το πως ξεκίνησε το ταξίδι αυτό και ποιος είναι ο προορισμός του. Και δεν είναι άλλος από την μετάδοση της αλληλεγγύης.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο


Ο Κυριάκος Παπουλίδης αγαπά την ζωή και είναι πεπεισμένος πως αυτή είναι γεμάτη θαύματα…Μήπως να υιοθετήσουμε την άποψη του για να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα μας;


Το «Μήνυμα Ζωής» έκλεισε έναν ακόμη κύκλο του. Μια σεζόν έλαβε τέλος; Ποια ήταν τα συναισθήματα από τον κύκλο που έκλεισε;
Στο στούντιο 

«Κλείσαμε τη δεύτερη σεζόν με το ίδιο πάθος και το μεράκι που είχαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι δύσκολο να περιγράψω το πώς νιώθω, καθώς οι λέξεις πολλές φορές αδυνατούν να αποδώσουν το μεγαλείο των συναισθημάτων μας. Αναμφίβολα, όμως, ο πηγαίος ενθουσιασμός, η άδολη αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου, αποτέλεσαν τους κυριότερους αρωγούς, στην προσπάθειά μου να συμβάλω κι εγώ με ένα μικρό λιθαράκι στην οικοδόμηση ενός κόσμου πιο Ανθρώπινου με υψηλές αξίες και ιδανικά».

Επειδή θα μας διαβάσουν πολλοί αναγνώστες και εκτός Δυτικής Μακεδονίας μπορείτε να μας σκιαγραφήσετε το ύφος της εκπομπής;

«Η εκπομπή «Μήνυμα Ζωής» έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη του έργου και της δράσης συλλόγων - ευπαθών ομάδων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και δυνάμει υποστήριξη στις δράσεις τους. Επίσης, διαθέτει, στήλες ψυχολογίας, φιλοζωίας, άθλησης και διατροφής. Μέσα από το «Μήνυμα Ζωής» δίνεται η ευκαιρία και σε ανθρώπους που ασχολούνται με καινοτόμες δραστηριότητες, με τον εθελοντισμό και οτιδήποτε αφορά την σύγχρονη κοινωνία, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους και να εμπνεύσουν τους συμπολίτες μας. Φέτος, γνωρίσαμε και ανθρώπους από όλη την Επικράτεια με ζωντανές συνδέσεις μέσω Skype, ανθρώπους που κάνουν αξιέπαινα πράγματα και δίνουν κίνητρα με τις πράξεις τους».  

Ποια ήταν τα ορόσημα της εκπομπής σας φέτος και ποια σε όσα χρόνια προβάλλεται;

«Αυτό που προσπάθησα να κάνω εξ αρχής ήταν να παρουσιάσουμε θέματα που μας αφορούν όλους και να αναδείξουμε τις δράσεις των συμπολιτών μας, μέσα από μία νέα προσέγγιση. Διαφορετική, ίσως και ανατρεπτική για τα δεδομένα της επαρχίας. Στόχος μου ήταν να σπάσουμε τα ταμπού, να αποδείξουμε ότι υπάρχει θετική πλευρά ακόμα και στα πιο δύσκολα προβλήματα και ότι διατηρώντας την αισιοδοξία μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Έχοντας, λοιπόν, τα παραπάνω για οδηγό, θεωρώ ότι όλα όσα αγγίξαμε στην εκπομπή αυτά τα δύο χρόνια κατάφεραν να αγγίξουν την καρδιά μας και μας έδωσαν κίνητρα για να φέρουμε μια θετική αλλαγή στην καθημερινότητα μας».

Ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει; Τι σας λένε στο δρόμο που σας συναντούν;
Μήνυμα ζωής και από  ψηλά

«Είναι μαγικό να συνειδητοποιείς ότι βρίσκεις συνοδοιπόρους σε ένα νέο σου ταξίδι. Είμαι πανευτυχής και ευγνώμων που οι συμπολίτες μου αγκάλιασαν το «Μήνυμα Ζωής» και έτσι αγκάλιασαν το όνειρο μου να έρθουμε όλοι πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται περισσότερο. Αυτό που με συγκινεί είναι ότι ακόμη και νεαρά παιδιά με συγχαίρουν που επέλεξα να κάνω μια εκπομπή που δεν βασίζεται στα τετριμμένα και σε όσα απαιτούν οι σύγχρονες τηλεοπτικές τάσεις. Μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση, διαπιστώνω ότι οι νέοι είναι ευαισθητοποιημένοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν σε κάθε δράση και αυτό είναι τόσο ελπιδοφόρο για το μέλλον μας».


Θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά;
Όλη η ομάδα σε "παράταξη" για selfie

«Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που πρέπει να παρουσιαστούν και πολλές δράσεις συμπολιτών μας που πρέπει να αναδειχθούν και να υποστηριχθούν. Επομένως, θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Φυσικά, οφείλω τα μέγιστα στην Διευθύντρια της τηλεόρασης του Flash-TV την κα Κατερίνα Δόδουρα - Καρυπίδη, η οποία είναι δίπλα μου, με καθοδηγεί και στηρίζει την προσπάθεια μου».

Ποια είναι η άποψη σας για την εικόνα των media όπως αυτή διαμορφώνεται στην Ελλάδα;

«Έχουν γίνει πάρα πολλές ανακατατάξεις τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ενημέρωσης. Τα Social Media έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, πλέον, και οι ειδήσεις ταξιδεύουν σε υψηλές ταχύτητες. Πιστεύω ότι αυτές οι αλλαγές έχουν αναδείξει και ξεχωρίσει την ποιοτική δουλεία, καθώς ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί. Γίνονται αξιόλογες προσπάθειες και στην τηλεόραση με εκπομπές και πρόσωπα που έχουν υπόβαθρο και αισθητική. Ωστόσο, είναι προφανές ότι τα εμπορικά πρότυπα καλά κρατούν και είναι λογικό, ειδικά στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε». 

Αν στο πλατό της εκπομπής σας βρισκόταν ο Πρωθυπουργός ποιο θα ήταν το ερώτημα που του απευθύνετε;

«Κύριε Πρωθυπουργέ, η Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή αποτελεί μία χώρα που νοσεί. Η κατάσταση αυτή, θεωρείτε ότι αντικατοπτρίζει τις αρχικές σας προσδοκίες για αυτήν;»

Τέλος, ο Πλιάτσιακας σε ένα τραγούδι του ήθελε να αλλάξει τον κόσμο βάφοντας γαλάζια την θάλασσα…εσείς πως θα αλλάζατε τον κόσμο;


«Πιστεύω στην αγάπη, στον σεβασμό, στη δικαιοσύνη, στην ανιδιοτέλεια και έχω διαπιστώσει ότι η ευτυχία είναι πραγματικά μια επιλογή. Και μπορούμε να επιλέξουμε να βρούμε χαρά και ευτυχία γύρω μας αν αφήσουμε τους ανθρώπους να δούνε τον πραγματικό εαυτό μας. Θεωρώ την αυθεντικότητα τόσο ισχυρή. Συνηθίζω να λέω στον εαυτό μου αλλά και στους ανθρώπους γύρω μου: «Γίνε το καλύτερο που μπορείς για τους συνανθρώπους σου. Για την ακρίβεια, προσπάθησε να γίνεις το καλύτερο άτομο που γνωρίζεις. Αγάπησε τη ζωή και σκέψου θετικά, η ζωή είναι γεμάτη θαύματα!».».


Κάντε like στο Μήνυμα Ζωής πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου