Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Lay-out.gr: Το site που κάνουν «κλικ» οι νέοι


Το Lay-out.gr είναι ένα site διαφορετικό από τα άλλα… Τι το κάνει τόσο μοναδικό;
Μα το γεγονός ότι είναι φρέσκο, νεανικό και γεμάτο πρωτότυπες ιδέες.
Οι συντελεστές του είναι νέα παιδιά με όρεξη και μεράκι για αυτό που κάνουν. Καθοδηγητής είναι ο αρχισυντάκτης Τηλέμαχος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ξεδιπλώνει τις αρετές του lay-out.gr μιλώντας στο Πινάκιο.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για το site του Σταμάτη Μαλέλη ο οποίος (και) με αυτόν τον τρόπο δίνει βήμα στους νέους δημοσιογράφους.
Επίσης το lay-out διαθέτει και την πλατφόρμα του ραδιοφώνου. Το web-radio είναι έρωτας σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη ενώ κερδίζει συνεχώς το στοίχημα της ενημέρωσης καθηλώνοντας όλο και περισσότερους ακροατές. 

Lay-out ένα site με νέους ανθρώπους, φρέσκα μυαλά… Τι είναι αυτό που σας κάνει και ξεχωρίζετε;


«Το lay-out.gr είναι ένα site  στο οποίο όσοι συνεργάζονται είναι νέοι άνθρωποι που κάνουν τα πρώτα τους  βήματα  στην δημοσιογραφία και έχουν ένα βήμα να αποτυπώσουν τις ιδέες τους στο «χαρτί» πάντα με την βοήθεια μας και την στήριξη μας μα πάνω απ΄όλα με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη. Μέλημα μας είναι να επικρατεί ένα φιλικό κλίμα με ελαχίστη πίεση ώστε ο εκάστοτε αρθρογράφος να αισθάνεται άνετα με αποτέλεσμα να είναι πιο δημιουργικός. Επομένως όρεξη για δουλεία με χαμόγελο, και το «οικογενειακό» κλίμα είναι αυτά που κατά την γνώμη μου μας κάνουν να ξεχωρίζουμε...»


Ποια είναι τα παιδιά που κρύβονται πίσω από τις ειδήσεις του lay-out;


«Ο κορμός του site απαρτίζεται από 4 άτομα, τον αρχισυντάκτη, Τηλέμαχο Τριανταφυλλίδη, και τους Official editor’s την Παναγιώτα Καλογήρου , την Ελευθερία Τάγγα, και την Ζωή Γέγιου. Στην πορεία το site έχει πολυάριθμους υποστηρικτές, που με τα ρεπορτάζ τους εμπλουτίζουν την αρθρογραφία του Lay-Out.gr και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό».

Ποντάρετε στην διάθεση και την όρεξη που έχουν οι νέοι δημοσιογράφοι;

«Η δημοσιογραφία είναι ένας δύσκολος κλάδος, με υπερβολική πίεση, με μηδαμινό ελεύθερο χρόνο και συνεχή αναζήτηση σωστού και αληθινού ρεπορτάζ. Συνεπώς, πρωταρχικός μας σκοπός είναι ο κάθε δημοσιογράφος που συνεργάζεται μαζί μας να έχει μπόλικο απόθεμα από όρεξη, διάθεση, αλλά και γερό στομάχι. Ταυτόχρονα θα πρέπει να έχει το «καλό θράσος» ώστε να αποκτήσει ελευθερία «πρόσβασης» στην είδηση. Εν κατακλείδι, αντιλαμβάνεσαι πως, για να ξεκινήσει κάποιος ενεργά στον χώρο της δημοσιογραφίας πέραν από διάθεση και όρεξη θα πρέπει να έχει πυγμή και πάθος!».

Ποια είναι η είδηση που αποτέλεσε αποκλειστικό σας;


«Ευτυχώς από αποκλειστικά έχουμε αρκετά στις αποσκευές μας, ψάχνουμε να βρούμε ειδήσεις που για τους άλλους περνάνε στα ψιλά… Ενώ επί της ουσίας κρύβουν διαμάντια! Κάποιες από τις αποκλειστικές μας ειδήσεις ήταν το Ribas By Night που ήμασταν το μοναδικό site για την κάλυψη του γεγονότος με 4 άτομα να δίνουν το παρόν, έπειτα σταθήκαμε αρκετές φορές τυχεροί εφόσον στον δρόμο μας βρέθηκαν διάφοροι επώνυμοι που ο φωτογραφικός μας φακός του «τσάκωσε» σε εξόδους τους. Θα αποτελούσε παράλειψη να μην αναφερθούμε και στο πολιτικό τμήμα των αποκλειστικών μας ,όπως του κ. Τσίπρα στο Ισραήλ. Ταυτόχρονα, μπαίνοντας στο site μας θα βρεις συνεντεύξεις ακαδημαϊκών, τραγουδιστών, που δίνουν σπάνια συνεντεύξεις» .

Εκπέμπετε και ραδιοφωνικά… Θα μας πείτε δύο λόγια για την εμπειρία του ραδιοφωνικού εγχειρήματος;


«Είναι ΈΡΩΤΑΣ!
Η ραδιοφωνική μας εκπομπή μετράει μόλις δυο χρόνια, είναι το παιδί μας...και το όνομα αυτής «Πρωινή Μουρμούρα», με τον Τηλέμαχο Τριανταφυλλίδη και την Παναγιώτα Καλογήρου.
Κατά καιρούς πίσω από τα μικρόφωνα έδωσαν χρώμα με την φωνή τους, και άλλοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, η Πόπη Καλεμτζή, Σταυρούλα Γεννάτου, Χαρά Κακαβα, Ελευθερία Τάγγα και Δημήτρης Τζαναβάρας. Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε σε εκπομπές ηθοποιούς, τραγουδιστές, τον οργανισμό “Μαζί για το παιδί”.
Στόχος μας είναι μέσα στο 2ωρο μας (10.00 με 12.00 πμ.) να διασκεδάζουμε τον κόσμο, να του χαρίζουμε απλόχερα γέλιο, ώστε να τους κάνουμε να ξεφεύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας . Είμαστε ευτυχισμένοι όταν μας στέλνουν μηνύματα, αγάπης και λατρείας ( γέλια). όταν ανταποκρίνονται στο “κάλεσμα μας”. Είναι πολύ όμορφο να αντιλαμβάνεσαι πως ο κόσμος αγκαλιάζει κάθε μας προσπάθεια. Και για εμάς όμως είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία ...
Έτσι από Δευτέρα εως Παρασκευή 10.00 με 12.00 στο Web Radio του  Lay-Out.gr και σε συχνότητα του Horizon 96.5 για την Αρκαδία, θα μπει όποιος θέλει στο τρελό μας παρεάκι, οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές».

Οι Έλληνες χρήστες έχουν αγκαλιάσει το web-radio;

«Λόγω του ότι ο μέσος Έλληνας έχε συνηθίσει να ακούει ραδιόφωνο μέσω των Fm στο αυτοκίνητο αλλά και στα ΜΜΜ, δεν έχει εξοικειωθεί με την ιδέα του ιντερνετικού ραδιοφώνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνει το δικό μας έργο λίγο πιο δύσκολο, αλλά όταν βρίσκεται στην δουλεία ή στο σπίτι, ουσιαστικά σε οποιοδήποτε μέρος που έχει ιντερνετ, συνδέεται στο web-radio. Συνεπώς η «αγκαλιά» είναι μικρή αλλά με τον καιρό ανοίγει και αυτό μας κάνει χαρούμενους».

Ποιοι είναι οι άμεσοι και ποιοι οι μακρινοί στόχοι σας;


«Όσο αφορά το Web Radio στόχος μας δεν είναι να γίνουμε «γνωστοί» αλλά να μας εμπιστευτεί το κοινό, να ανοίξει το «σπίτι» του ,να αγαπήσει την δουλεία μας, και να μας ακούει. Για το site ελπίζουμε  να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σωστή, υπεύθυνη. και άμεση ενημέρωση στον κόσμο. Επειδή επιθυμούμε φυσικά την εξέλιξη σε όλους τους τομείς και του site αλλά και των δημοσιογράφων, σε λίγες μέρες (τώρα σου δίνουμε αποκλειστικό ...γέλια) θα επαναλειτουργήσει και το τρίτο «παιδί» του site, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαλέλη, το Web Tv του Lay-Out.gr όπου θα παρουσιάζει καθημερινό δελτίο ειδήσεων. Σιγά - σιγά, θα εμπλουτιστεί με εκπομπές, από τους εκκολαπτόμενος δημοσιογράφους της New Media Studies όπως επίσης και από εμάς».

Τέλος, θεωρείτε πως οι νέοι δημοσιογράφοι μπορούν να αλλάξουν την σελίδα στην ελληνική δημοσιογραφία


«Ναι, σίγουρα μπορεί ο «παλιός να είναι αλλιώς» άλλα οι νέοι δημοσιογράφοι έχουν πολλές  φρέσκιες ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον κλάδο προς το καλύτερο αρκεί βέβαια να τους αφήσουν να κάνουν το πάθος τους και να μην τους περιορίσουν στα κλασικά πλαίσια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου