Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Τα μυστικά της λεχοβίτικης σπανακόπιτας


Είναι η γαστρονομική παράδοση που μετρά πολλά χρόνια.  Πόλος έλξης για την ευρύτερη  περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι η Γιορτή Πίτας στο  Λέχοβο Φλώρινας η οποία θα λάβει χώρα στις 27 Οκτωβρίου. 

Μια γιορτή που συναντά την παράδοση και την γαστρονομική απόλαυση.
Στο πλαίσιο αυτό το Πινάκιο σας παρουσιάζει ή μάλλον σας αποκαλύπτει μια από τις πιο γευστικές συνταγές Λεχοβίτικης πίτας δια χειρός Μαριάννας Μισιρλή.



Η συνταγή και βήμα-βήμα η παρασκευή της 


Για το φύλλο: 2 1/2  κούπες αλεύρι,  1 ποτήρι χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
Γέμιση: 1 kg σπανάκι, 5 αυγά, 1 κούπα γάλα, λάδι για το σοτάρισμα  και 500gr τυρί φέτα













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου