Είναι η γαστρονομική παράδοση που μετρά πολλά χρόνια. Πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι η Γιορτή
Πίτας στο Λέχοβο Φλώρινας η οποία θα λάβει χώρα στις 27 Οκτωβρίου.
Μια γιορτή
που συναντά την παράδοση και την γαστρονομική απόλαυση.
Στο πλαίσιο αυτό το Πινάκιο σας παρουσιάζει ή μάλλον σας
αποκαλύπτει μια από τις πιο γευστικές συνταγές Λεχοβίτικης πίτας δια χειρός
Μαριάννας Μισιρλή.
Η συνταγή και βήμα-βήμα η παρασκευή της
Για το φύλλο: 2 1/2
κούπες αλεύρι, 1 ποτήρι χλιαρό
νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
Γέμιση: 1 kg σπανάκι, 5 αυγά, 1 κούπα γάλα, λάδι για
το σοτάρισμα και 500gr τυρί φέτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου