Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Φάνης Στάμου: Πώς να απωθούμε τους «dark» τύπους




Ένα έγκλημα στο Ντράφι μας διηγείται μέσω της υποκριτικής του ικανότητας ο Φάνης Στάμου. Μιλάει για τους dark τύπους και πώς να τους απωθούμε μέσω της θετικής μας ενέργειας. Ο Φάνης είναι νεαρός ηθοποιός που έχει πολύ ενέργεια την οποία αποδίδει στο ρόλο του με αποτέλεσμα να καθηλώνει το κοινό.
Ο ίδιος μιλά για την στροφή του κόσμου στο θέατρο και το θεωρεί ελπιδοφόρο το γεγονός καθώς ο Πολιτισμός δεν «νικήθηκε» από την κρίση.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Το «Έγκλημα στο Ντράφι» είναι μια μαύρη κωμωδία με κινηματογραφική δράση και ο Φάνης μας «ξεναγεί» σε αυτή την περιπέτεια που διαδραματίζεται στο σανίδι του θεάτρου Παραμυθιάς.


Πρωταγωνιστείς σε μια μαύρη κωμωδία… στο «Έγκλημα στο Ντράφι» θα μας πεις λίγα λόγια γι’ αυτήν;


«Η παράστασή μας είναι μια ανάλαφρη και κεφάτη ματιά πάνω στη δοκιμασμένη συνταγή του θεατρικού θρίλερ, με σασπένς και πολύ γέλιο. Υπόσχεται να κρατήσει τον θεατή σε αγωνία και τα 90 λεπτά, όσο διαρκεί η παράσταση, γιατί έχει πάρα πολλές ανατροπές αλλά και να τον κάνει να γελάσει με τα όσα διαδραματίζονται».

Υποδύεσαι έναν dark τύπο… είσαι το ίδιο σκοτεινός εκτός σκηνής; Θεωρείς πως όλοι μας κρύβουμε έναν σκοτεινό εαυτό;

«Ο ρόλος που υποδύομαι ρισκάρει πολλά για να μπορέσει να φτάσει τον στόχο του και τα περισσότερα από αυτά είναι εις βάρος άλλων ανθρώπων, κάτι το οποίο δεν τον ενδιαφέρει καθόλου κι αυτό τον κάνει dark. Για μένα πάλι αυτό είναι κάτι τελείως ξένο γιατί γενικότερα στην ζωή μου είμαι πολύ θετικός και αισιόδοξος και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω δόλιους τρόπους για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Ναι, όλοι μας κρύβουμε κάτι σκοτεινό μέσα  μας αλλά ας παραμένει στο σκοτάδι, όπως του πρέπει».

Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το «Έγκλημα στο Ντράφι»;


«Αυτό που κάνει την παράστασή μας ξεχωριστή από τις υπόλοιπες είναι ότι ενώ είναι μια ανάλαφρη κωμωδία, τα σκοτεινά της στοιχεία κρατούν το θεατή σε εγρήγορση και κανείς δεν υποπτεύεται το τέλος. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που την αγάπησε ο κόσμος και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, στο
Θέατρο Παραμυθίας».

Γιατί έγινες ηθοποιός;  Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στην τέχνη σου;

«Για να είμαι ειλικρινής η υποκριτική δεν ήταν ένα από τα παιδικά μου όνειρα. Η επιθυμία μου γεννήθηκε πριν λίγα χρόνια, όταν κάποιοι φίλοι μου με παρότρυναν να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο χώρο αυτό γιατί πίστευαν ότι θα ήμουν καλός. Κάπως έτσι ξεκίνησα και αγάπησα την υποκριτική και η αλήθεια είναι πως μετανιώνω που δεν το είχαν κάνει πολύ καιρό πριν».



Είστε μια νεανική θεατρική ομάδα, ποιοι είναι οι στόχοι σας και ποια τα όνειρα σας;

«Η θεατρική ομάδα Let’s Act είναι μια φρέσκια ομάδα που θέλει να δώσει στο κοινό της μια νεανική και σύγχρονη πινελιά στις παραστάσεις της. Σκεφτόμαστε πάντα τα νέα μας βήματα και ως στόχο έχουμε να ξεπερνάμε τον εαυτό μας και να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε επόμενη παράσταση».

Θεωρείτε πως ο κόσμος πλέον έχει «αγκαλιάσει» το θέατρο;

«Πιστεύω πως ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το θέατρο τελευταία, αν και είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί ο κόσμος πια είναι πολύ επιλεκτικός για το που θα διαθέσει τα χρήματά του. Πολλές παραστάσεις είναι sold out και συνέχεια γίνονται καινούριες δουλειές. Είναι ευχάριστο και ενθαρρυντικό που το κοινό πλέον είναι «ψαγμένο» και αναζητά παραστάσεις που μπορεί να γίνονται από μικρότερους θιάσους αλλά το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό, πέραν των προσδοκιών τους».


info

Η ομάδα "Let's Act" επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, στο Θέατρο Παραμυθίας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την μαύρη κωμωδία μυστηρίου «Έγκλημα Στο Ντράφι» σε σκηνοθεσία Πηγής Μπουκουβάλα. Μια ανάλαφρη και κεφάτη ματιά πάνω στη δοκιμασμένη συνταγή του θεατρικού θρίλερ, με σασπένς, αναρίθμητες ανατροπές και πολύ γέλιο.
Το Πινάκιο είναι χορηγός επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου