Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Ραχήλ σε Τσίπρα: Το πανεπιστημιακό άσυλο θεσπίστηκε για να προστατεύει ιδέες και όχι κακοποιά στοιχεία

Παρέμβαση της επικεφαλής του Μέτωπου Νίκης Ραχήλ Μακρή μετά από τα συμβάντα βίας που καταγράφονται εντός των πανεπιστημιακών χώρων:


Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στα πανεπιστήμια της χώρας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και τις συνεχείς καταγγελίες που λαμβάνουμε στο Μέτωπο Νίκης από φοιτητές για ύπαρξη φαινομένων εκτεταμένης ανομίας και διάπραξης ακόμα και σοβαρών κακουργημάτων στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, Υπενθυμίζουμε στον κύριο Τσίπρα και στην παρέα του ότι το πανεπιστημιακό άσυλο θεσπίστηκε για να προστατεύει ιδέες και όχι κακοποιά στοιχεία. θεσπίστηκε για να προστατεύει τους καθηγητές και να διασφαλίζει το ακαταδίωκτο για τις ιδέες τους από τις εκάστοτε εξουσίες στις οποίες μπορεί να μην είναι αρεστοί.

Θεσπίστηκε για να προστατεύει τους φοιτητές από τις διώξεις από τις εκάστοτε διορισμένες πρυτατικές αρχές και διορισμένους καθηγητές όπως έγινε στην περίπτωση μου εξαναγκάζοντας με σε διακοπή του προγράμματος στο οποίο φοιτούσα και αποκλείοντας με για πολιτικούς λόγους από το συνταγματικό δικαίωμα μου, στην μάθηση.

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βιώνουμε τον απόλυτο εξευτελισμό με ομάδες αναρχικών στις οποίες συμμετέχουν παιδιά μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να καταλαμβάνουν σχολές, να δέρνουν καθηγητές ή να τους χτίζουν μέσα στα γραφεία τους, να καταστρέφουν δημόσια περιουσία και να απειλούν ακόμα και την ζωή φοιτητών . Όλα αυτά βέβαια με την απόλυτη ανοχή και κάλυψη του δυστυχώς πανεπιστημιακού υπουργού του Τσίπρα Γαβρόγλου.

Ως βουλευτής κατέθεσα πολλές φορές από το βήμα της βουλής τις προτάσεις μου που αποτελούν σήμερα προτάσεις του πολιτικού φορέα Μέτωπο Νίκης του οποίου είμαι επικεφαλής μεταξύ των οποίων την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (campus police) κατά το Αμερικανικό μοντέλο.

Αστυνομίας οργανωμένης σε αυτόνομα αστυνομικά σώματα που θα δρα αποκλειστικά μέσα στα όρια της πανεπιστημιακής έκτασης και θα υπάγονται στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές , Με πλήρεις αστυνομικές εξουσίες και αρμοδιότητες για μια σειρά παραβάσεων και με δικαίωμα σύλληψης και κράτησης από τα στελέχη της που θα φέρουν στις στολές τους τα διακριτικά του Πανεπιστημίου. 

Η θέσπιση θεσμού πανεπιστημιακής αστυνομίας σε συνδυασμό με την θεσμοθέτηση ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου για όσους σπάνε και καταστρέφουν δημόσια περιουσία μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη αντιμετώπιση των φαινομένων ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα από παρανομούντες που ντυμένοι με τον μανδύα του "επαναστάτη", εδραιώνουν το αίσθημα ανασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου