Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αγάπη του καλοκαιριού




Οι θερινοί έρωτες ανεβάζουν στα ύψη την ερωτική διάθεση

Η ερωτική διάθεση στο απόγειο...ζήστε την κάθε στιγμή


Τα αστέρια δείχνουν τον παράδεισο, μας κρατoύν από το χέρι και μας πάνε στον έβδομο ουρανό....το καλοκαίρι είναι εδώ και υπόσχεται σε όλους μας αξέχαστες ερωτικές, συναρπαστικές και γιατί όχι ανεπανάληπτες στιγμές.

Αναμφισβήτητα το καλοκαίρι είναι ο βασιλιάς των εποχών .....

Ποιος δεν ονειρεύτηκε; Ποιος δε στόλισε τις καλοκαιρινές του διακοπές με ένα μεγάλο έρωτα; Κι όμως οι καλοκαιρινοί έρωτες συνήθως δεν είναι μεγάλοι, όπως επίσης δεν είναι κι αυτοί που έχουν προοπτική! Αν ρωτήσετε τους παντρεμένους φίλους σας, ελάχιστοι θα σας πουν ότι ο χορός του Ησαΐα ήταν η κατάληξη ενός καλοκαιρινού έρωτα. Όχι πως δεν υπάρχουν και αυτά! Εσείς πάντως μπορείτε να ελπίζετε...

Τι λένε οι επιστήμονες;

Ναι, το καλοκαίρι είναι η πιο σεξουαλική εποχή...και αυτό με επιστημονική βούλα. Σεξολόγοι και άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ερωτική διάθεση το καλοκαίρι χτυπάει κόκκινο.

Όχι, δεν είναι ούτε η υψηλή θερμοκρασία ούτε η έντονη ηλιοφάνεια που μας οδηγούν σε «ανατάσεις», αλλά οι συνέπειές τους.

Τα κοντά, ανάλαφρα ρούχα που στέλνουν συνεχώς προκλητικά ερεθίσματα στο άλλο φύλο και η θέα ενός μαυρισμένου σώματος ,που αν μη τι άλλο τραβά τα βλέμματα, οδηγεί τον οργανισμό τόσο των γυναικών όσο και των αντρών σε έξαψη. Εκτός αυτού, η αίσθηση ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης που μας χαρακτηρίζει τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τις περιόδους των διακοπών, οδηγεί σε μείωση του άγχους, αφήνοντας μεγαλύτερα περιθώρια για ερωτικές αναζητήσεις. Παράλληλα, ειδικοί υποστηρίζουν πως τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της έντονης ηλιοφάνειας, παράγονται από τον οργανισμό μεγαλύτερες ποσότητες μελατονίνης, μίας ουσίας που οδηγεί σε εγρήγορση τον οργανισμό μας, αλλά και ενδορφινών που επίσης επιδρούν καταλυτικά στη βελτίωση της διάθεσης με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη σεξουαλική επιθυμία.

Έχει διαπιστωθεί ότι αυτή η αύξηση της σεξουαλικής διάθεσης τους καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρείται ιδίως στις χώρες με εύκρατο κλίμα και γενικότερα με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Η Ελλάδα , λοιπόν, που είναι μία από τις πρώτες στη λίστα χώρες με αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το χαρακτηρισμό των Ελλήνων ως έναν από τους πλέον ερωτικούς λαούς, καθιστά την Ελλάδα μία πολύ ερωτική χώρα και «place to be» για το καλοκαίρι!

Και επειδή ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, μη νομίζετε ότι η αύξηση των σεξουαλικών ορμών αφορά μόνο τους γραμμωμένους 20ρηδες και τους «wanna be επιτυχημένους» 30άρηδες. Και η μεγαλύτεροι έχουν δικαίωμα στον έρωτα, κάτι που αποδεικνύεται από τις τεράστιες ανόδους στις πωλήσεις του μαγικού μπλε χαπιού- Viagra τους καλοκαιρινούς μήνες, που φτάνουν μέχρι και 35% πάνω από τις μέσες πωλήσεις του τον υπόλοιπο χρόνο. Βέβαια οι «άτακτοι» φίλοι μας έτσι διατρέχουν τον κίνδυνο να μη βλέπουν γαλάζια μόνο την θάλασσα αλλά και ολόκληρη την παραλία.

«Μεθυσμένοι» από έρωτα...
Δεν είναι μόνο το μεθυστικό άρωμα του καλοκαιριού και η πανδαισία των χρωμάτων που μας παρασύρει να κάνουμε πράξη κρυφές ή και φανερές επιθυμίες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ, που για πολλούς θεωρείται αφροδισιακό. Η ευεργετική δράση του αλκοόλ φαίνεται ότι στηρίζεται στην χαλάρωση που προκαλεί, με αποτέλεσμα την άρση των αναστολών. Λίγο το τοπίο, λίγο το φεγγάρι, λίγο το αλκοόλ που βοηθά στο να πέσουν οι άμυνες και περισσότερο η έντονη επιθυμία για έρωτα συμπληρώνουν το παζλ για μεθυστικές εμπειρίες.

Μην αγχωθείτε λοιπόν αν η βαλίτσα σας δεν έχει αρκετό χώρο για να χωρέσει τα σουβενίρ και τα κοχύλια που θα μαζέψετε στις διακοπές σας, γιατί στην ψυχή σας θα μεταφέρετε τις πιο όμορφες αναμνήσεις από τον καλοκαιρινό σας έρωτα που θα σας συντροφεύει για πάντα και θα σας θυμίσει ότι η ζωή είναι ωραία και ο έρωτας ακόμα ωραιότερος ακόμα και αν διαρκέσει λίγο...

Διασκεδάστε το

Το καλοκαίρι έχει φτάσει στην καλύτερη φάση του και έχει εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να περάσουμε καλά. Είναι αποδεδειγμένο πως είναι η καταλληλότερη εποχή για «ερωτοτροπίες». Άλλωστε το λένε οι ειδικοί...αυτοί κάτι παραπάνω ξέρουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου