Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν η πέννα γίνεται «όπλο»

Τη στιγμή που οι πολιτικοί ξεπουλούν μπροστά στα μάτια μας τα πάντα γύρω μας και οι περισσότεροι από εμάς είμαστε δεσμιοι των υποχρεώσεων μας και δεν μπορούμε να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας κάποιοι με το μολυβάκι τους δηλώνουν παρών και με ευθείες βολές μέσα από την τέχνη τους πολεμούν το σαθρό πολιτικό σύστημα. Οι «πολεμιστές της τέχνης» που κρατάνε ψηλά το λάβαρο της αντίστασης μέσα από τα σκίτσα τους είναι οι: Βλάχος Κώστας, Γεωργοπάλης Δημήτρης (εφημ. Realnews), Γρηγοριάδης Κώστας (εφημ. Ριζοσπάστης), Ζάχαρης Πάνος/ Πάνος (εφημ. Το ποντίκι), Ζερβός Πέτρο ς (εφημ. Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία), Καλαιτζής Γιάννης (εφημ. Ελευθεροτυπία), Κουντούρης Μιχάλης (εφημ. Ελεύθερος Τύπος), Κυριακόπουλος Γιάννης /ΚΥΡ (εφημ. Το Βήμα), Μακρής Ηλίας (εφημ. Η Καθημερινή), Μαραγκός Πάνος (εφημ. Έθνος), Μητρόπουλος Βασίλης/ BAS, Μητρόπουλος Κώστας (εφημ. Τα Νέα), Ξένου Εφη (εφημ. Τα Νέα), Παπαγεωργίου Βασίλης (εφημ. Ριζοσπάστης), Παυλίδης Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας (εφημ. Η Καθημερινή), Σχοινά Κατερίνα, SOLOUP (εφημ. Το ποντίκι), Σταυρόπουλος Στάθης/Στάθης (εφημ. Ελευθεροτυπία), Ταμπακέας Ηλίας (εφημ. Ελευθεροτυπία), Χαντζόπουλος Δημήτρης (εφημ. Τα Νέα), Μήλας Παναγιώτης, Δερβενιώτης Σπύρος (εφημ.free Sunday) και Τζαμπούρα Μαρία (εφημ. Πρώτο Θέμα).

Στη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνουν στο αίθριο του Κτηρίου της οδού Πειραιώς έκθεση με τίτλο «Με το Μ…πενάκι των γελοιογράφων», η οποία θα διαρκέσει από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2011. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8.00 μ.μ.
Πρόκειται για μια εικαστική και χιουμοριστική παρέμβαση στο προαύλιο χώρο του Μουσείου που οργανώνεται για πρώτη φορά। Στην έκθεση παρουσιάζονται γελοιογραφίες επικαιρότητας από 24 δημιουργούς τυπωμένες πάνω σε μουσαμάδες προσαρμοσμένους σε ειδικούς ορθοστάτες। Σας παρουσιάζουμε κάποια από τα σκίτσα που εκτίθενται, στον πρόλογο χρησιμοποιήσαμε το σκίτσο του κ Πέτρου ΖερβούΣκίτσο του Σπύρου ΔερβενιώτηΣκίτσο του Πάνου Μαραγκού
Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου
Σκίτσο της Έφης Ξένου
Σκίτσο του Κώστα Βλάχου

Σκίτσο του ΚΥΡ

Σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη
Σκίτσο του Ηλία Μακρή

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη


Σκίτσο του Solup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου