Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Προσφέρεις γιατί νοιάζεσαι!


Την ώρα που οι πολιτικοί έχουν μπει στην διάσταση των εκλογών και από τηλεοπτικά -πλέον- μπαλκόνια ρητορεύουν λες και ζουν σε μια άλλη κοινωνία, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο  τον κοινωνικό ιστό όρθιο.
Μερικοί  από αυτούς είναι τα στελέχη της Ένωσης Μαζί για το Παιδί οι οποίοι προσφέρουν σε περισσότερους από 100 φορείς παιδικής προστασίας βοήθεια.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως παρά τα αλεπάλληλα ρεπορτάζ τόσο των συναδέλφων όσο και του Πινακίου που επιδεικνύουν το φάσμα της φτώχειας που καλούνται να ζήσουν εκατοντάδες οικογένειες, κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υποψηφίους δεν έχει προτείνει κάτι ουσιώδες μπροστά στη λαίλαπα που έρχεται.  
Το «Μαζί για το Παιδί» δεν στέκεται στην σελίδα της πολιτικής αντζέντας αλλά της κοινωνικής και έτσι  θα καλύπτει τους φορείς, με είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό εκκλήσεων για βοήθεια.

Η υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»
Η υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» στεγάζεται στην οδό Αγίου Θωμά 9 στους Αμπελόκηπους και ξεκινά τη δράση της καλώντας σας σε συμμετοχή. 
Πότε; Από τη Δευτέρα 30 Απριλίου και ώρες 10.00 έως τις 17.00, καθημερινά, μπορείτε να προσφέρετε όποιο από τα παρακάτω είδη μπορείτε:

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:
Τρόφιμα: Ζάχαρη, όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, κονσέρβες διάφορες, λάδι, αλεύρι, αυγά, κρέας, μπισκότα, γάλα μακράς διαρκείας, σάλτσα ντομάτας, μέλι, ψωμί για τοστ, φρυγανιές, τυρί, πατάτες.

Είδη ατομικής υγιεινής: χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, οινόπνευμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα για τα χέρια οδοντόκρεμες, σερβιέτες, αποσμητικά, ξυραφάκια.
Είδη καθαριότητας χώρου: καθαριστικά μπάνιου, καθαριστικά για τα τζάμια και το πάτωμα, χλωρίνη, απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, χαρτί κουζίνας.
Σχολικά είδη & παιχνίδια:
Μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, υπολογιστές, εκπαιδευτικά CD, DVD παζλ, παραμύθια, τουβλάκια, παστελίνες, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, πινέλα, τέμπερες, κόλλες, χαρτόνια κλπ.
Φάρμακα / Επιδεσμικό υλικό
Ό,τι και αν δώσετε θα πιάσει τόπο γιατί θα φτάσει σε παιδάκια που στερούνται είδη που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα .

7 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολυ για την ενημέρωση!!
    http://hamomilaki.blogspot.com/2012/04/mazi-gia-to-paidi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά υπέροχη προσφορά από το "Μαζί για το Παιδί". Κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα, μπράβο και πάλι μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναινα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή...Μπράβο και στο blog σας που δημοσιεύει τέτοιες ενέργειες. Συγχαρητήρια και στους 2. Θα συνεισφέρουμε και εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως μπορούμε να βοηβήσουμε εμείς που μένουμε Λάρισα Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΛΗΣΗ ΠΟΛΥΟΡΓΑΝΟΥ YORK K860 ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΚΟΡΙΤΣΙ... ΔΕΙΤΕ: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.gr/2012/02/york-k860.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή