Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Υπάρχουν Πολιτικοί που Λένε ΟΧΙ




Της Δήμητρας Γκουντούνα

Στην ψύχρα, όλα για το κέρδος. Στην ψύχρα ο εκβιασμός ,ο εκφοβισμός τα αδιέξοδα τα οποία δημιουργούνται  επί τούτου,  στους αδελφούς μας Κυπρίους.  Στην ψύχρα δώστε τα μας  ΟΛΑ... Αλεξικέραυνο συμφορών αυτή η μικρή κοινότητα των Ελλήνων της Ανατολικής Μεσογείου, παρακλάδι του μυκηναϊκού  μας πολιτισμού, δίνει ένα γερό χαστούκι πρώτα στη μάνα Ελλάδα, με τα Όχι της, αλλά και στους φίλους ευρωπαίους που αλληθωρίζουν βλέποντας τον πλούτο της μαρτυρικής γης  της. Φτάνει πια η υποταγή. Με το Όχι των Κυπρίων οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών βλέπουν αυτή την κουκίδα το χρυσοπράσινο φύλλο  πεταμένο στο πέλαγος [ Λ.Μαλένης], να γίνεται απειλή, παρά τον εκφοβισμό που επέβαλλαν δια μέσου της υποταγής  κάποιων πολιτικών.  Ναι είναι αλήθεια, η Κύπρος είπε ΟΧΙ στο Γιούρογκρουπ ,ΟΧΙ στους Γερμανούς  ΟΧΙ στο παμφάγο οικονομικό παγκόσμιο σύστημα και ας  έχει στο προσκέφαλό της  πληγωμένο ακόμη τον Πενταδάκτυλο.
Τους χαιρέτησαν σχεδόν όλοι οι Λαοί άλλα και ο Σολομών και ο Ισαάκ που το αίμα τους  χύθηκε για την Κυπριακή Σημαία, έγινε  χθες ουράνιο τόξο πάνω από την Λευκωσία.
Μέσα στην ευφορία – απ’ ότι αποδείχθηκε - του Λαού της Ελλάδας , απ ΄ το Όχι της Κύπρου, έγινε και κάτι άλλο.  Ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι το αφιόνι του εφησυχασμού και η περίοδος που κυκλοφορούμε σαν υπνωτισμένοι , πρέπει να τελειώσει. Τελικά  το ραντεβού μας με την ιστορία ήταν ΛΆΘΟς. Ας το αλλάξουμε. Ας γίνουμε και πάλι ενεργοί πολίτες μ΄ όλες τις ενοχές και τα λάθη μας. Άλλωστε οι μόνοι αθώοι στις μεγάλες κοινωνικές εξεγέρσεις είναι μόνο οι νεκροί. Εμείς ας συνεχίσουμε να παλεύουμε με τις αδυναμίες μας ,τη θολούρα στο κεφάλι μας-ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται-ας παλέψουμε έστω με την ήττα μας…. Κάτι θα είναι και αυτό.  Οι ευκαιρίες δεν αναπαράγονται κατά βούληση. Πριν μπαγιατέψει η χαρά  στις καρδιές μας για το Όχι των αδελφών μας Κυπρίων,  ας μετρήσουμε τα δικά μας ΝΑΙ και ας σηκωθούμε όρθιοι. Και στο δικό μας λεξιλόγιο υπάρχει το ΟΧΙ. Δεν το λένε όλοι οι πολιτικοί μας ας το πούμε εμείς λοιπόν…. Διαβάστε το και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου