Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης «δραπέτευσε» από το «Λαβύρινθο» του (άδικου) μαύρου της ΕΤ3 και θέτει υποψηφιότητα



Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης είναι ένας συνάδελφος τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα. Άλλωστε ο σεβασμός εμπνέεται και ο Τριανταφυλλίδης το έχει καταφέρει αυτό εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. 

Η εκπομπή του «Λαβύρινθος» πάντα πολυφωνική και με ιδιαίτερο βάθος στα θέματα που προσέγγιζε.
Από την στιγμή που η ΕΤ3 «μαύρισε» -χωρίς λόγο- ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης συνέχιζε να εκπέμπει και ήταν από αυτούς που δεν σίγησαν ποτέ.


Τώρα έχει θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της Κυριακής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σίγουρα είναι από τα πρόσωπα που αν μπει στην Βουλή -και επιδείξει την ίδια μαχητικότητα με τη δημοσιογραφική του- θα αποτελέσει  σημαντικό έργο.

Παρακάτω σας παραθέτω την επιστολή που έλαβα πριν λίγο:


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φίλη και Φίλε,

Αγαπητοί Θεσσαλονικείς,

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 δεν είναι μόνο ένα ορόσημο για τη χώρα, είναι κυρίως μία κορυφαία επιλογή ζωής για όλους και τον καθένα μας ξεχωριστά. Η κοινωνία αλλά και ο κάθε πολίτης αποφασίζει να επιλέξει προσανατολισμό, ατομικό και συλλογικό, για τις επόμενες δεκαετίες. Το ερώτημα είναι αμείλικτο και απαιτεί απάντηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Σε αυτό το ερώτημα, σας καλώ να απαντήσουμε μαζί. Για πολλούς από εμάς, η επιλογή είναι ήδη στάση ζωής εδώ και χρόνια: Αγώνας συνεχής για αληθινή Δημοκρατία και όλα τα αγαθά που αυτή
εξασφαλίζει στους πολίτες. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται μόνο με πράξεις και όχι με μεγάλα και συνήθως κούφια λόγια.
Εδώ και 19 μήνες, 570 μέρες και νύχτες, μαζί με αρκετούς συναδέλφους – απολυμένους της ΕΡΤ δίνουμε έναν αγώνα αντίστασης και αλληλεγγύης στην πράξη. Προσπερνώντας την προσωπική, οικογενειακή, οικονομική και επαγγελματική μας εξόντωση, αποφασίσαμε να μη μείνουμε αδρανείς.
Δουλεύοντας χωρίς αμοιβή, υπηρετώντας το δικαίωμα στη Δημόσια Ενημέρωση, εμείς οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης ΕΡΤ κρατάμε τη φωνή της ζωντανή σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στο Μαύρο που οι υπηρέτες του Μνημονίου τόσο ανάλγητα και αυταρχικά έριξαν στις οθόνες και, πριν απ’ όλα, στις ζωές όλων μας.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η Ελεύθερη ΕΡΤ είναι ένα ανοιχτό βήμα στην Κοινωνία, για να ακούγεται δυνατά και καθαρά η φωνή όλων των αγωνιζόμενων συμπολιτών μας: Από τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι τους κατοίκους στις Σκουριές, από τους σχολικούς φύλακες μέχρι τους απολυμένους της κόκα-κόλα… Είναι ένα ανοιχτό μικρόφωνο για να ακουστούν οι άνεργοι, οι ‘διαθέσιμοι’, οι δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αλλά και οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι βιοτέχνες, οι επιχειρήσεις των οποίων κινδυνεύουν από τη φορο-καταιγίδα και την έλλειψη ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα.
Δουλεύοντας εθελοντικά, στέλνουμε το δικό μας ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή:
Την ελπίδα να ξανακερδίσουμε όλοι, ως πολίτες αλλά και ως κοινωνία, τη ζωή που μας έκλεψαν.
Αυτήν την ώρα της μεγάλης ευθύνης κανείς δεν δικαιούται να μένει άπραγος. Με τη σκέψη αυτή αποφάσισα να συστρατευθώ με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, για να εκπροσωπήσω στο κοινοβούλιο την πόλη μας, την πόλη των απατηλών υποσχέσεων και των οικτρών απογοητεύσεων.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε προέρχομαι από κάποιο πολιτικό τζάκι. Βρέθηκα στον εργασιακό στίβο από πολύ μικρή ηλικία, ασχολήθηκα με τα κοινά χωρίς ποτέ να έχω έμμισθη θέση, ενώ ως δημοσιογράφος δεν είχα ποτέ θέση προϊσταμένου δοτή από τα πάλαι ποτέ κόμματα εξουσίας.
Στόχος μου παραμένει ο διαρκής, δυναμικός και αυστηρός έλεγχος της Εξουσίας από ένα διαφορετικό αυτή τη φορά μετερίζι, μέσα από την άσκησή της, προς όφελος πάντα του κοινωνικού συνόλου. Είναι ο ίδιος στόχος που υπηρέτησα για 25 χρόνια ως δημοσιογράφος, μέσα από την ΕΡΤ3 και την εκπομπή «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ», διεκδικώντας πιεστικά πειστικές απαντήσεις από τους εκπροσώπους της εκάστοτε Εξουσίας.
Η παρούσα επιλογή μου στέκεται και πάλι στο πλευρό των ενεργών πολιτών, αλλά και όλων εκείνων των συμπολιτών μας που νιώθουν ότι η φωνή τους δεν φτάνει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Παραμένω ταγμένος στην Ηθική της Συλλογικότητας, που μάχεται και υπερασπίζεται συλλογικά διαμορφωμένες θέσεις, για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αποτελεί για μένα στάση και επιλογή ζωής να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή για τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΤΗ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, για να επιστρέψει το χαμόγελο και η ελπίδα σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Σε αυτή μου την προσπάθεια, σας καλώ να είστε αρωγοί και συνοδοιπόροι.
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Δημοσιογράφος ΕΡΤ3
Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ
Α΄ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου