Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Μπότες ασορτί με την…κάλπη


-«Γιατί βγήκες σήμερα για ψώνια, δεν αντιλαμβάνεσαι πως εμείς είμαστε αυτοί που επικροτούν άδικα μέτρα. Γιατί αν δεν ψώνιζες ούτε εσύ, ούτε κανένας  σήμερα που είναι Κυριακή θα έπαιρναν πίσω την απόφαση αυτή»

-«Και τι πειράζει; Αφού εγώ σήμερα έκανα κέφι να ψωνίσω και να σου πω και κάτι δεν προλαβαίνω άλλες ημέρες».

-«Θες να μου πεις ότι δεν προλαβαίνεις άλλες 6 ημέρες επί 8 ώρες να βρεις 20 λεπτά να ψωνίσεις. Και βέβαια πειράζει, αφού οι πωλήτριες δεν πληρώνονται για την Κυριακή και στην πλειονότητα τους είναι νεαρές μητέρες που τους μένει μια Κυριακή για να κάτσουν με τα παιδιά τους και να φέρουν σε μια ισορροπία το νοικοκυριό τους».

-«Τι μας λες ρε Λευτέρη; Πολύ ρομαντικός είσαι! Εγώ σήμερα έκανα κέφι και σήμερα ψώνισα…Να κοίτα τι ωραίες μπότες που πήρα…Και αν θες στο κάτω-κάτω δεν θα είμαι εγώ αυτή που αν δεν ψωνίσει θα πάρουν το μέτρο πίσω  και αν θες την αλήθεια σκοτίστηκα κιόλας».

-«Δεν είναι έτσι όπως τα λες…και τι κατάλαβες που πήρες τις μπότες σήμερα; Θα τις έπαιρνες αύριο ή μεθαύριο. Και  με αυτές τις μπότες που πήρες εσύ και τόσες άλλες τρελές σαν κι εσένα σήμερα πατήσατε το λαιμό εκατοντάδες κόσμου…Και ξέρεις τι,  ακόμη και εσύ έχεις δύναμη, αν δεν ψώνιζες, δεν θα ψώνιζε ούτε η άλλη ούτε κανένας και έτσι δεν θα άνοιγαν τα μαγαζιά τις Κυριακές. Ο καθένας μας έχει δύναμη μεγάλη σε έναν κοινωνικό ιστό…», είπα πέταξα τα λεφτά για τον καφέ και έφυγα.


Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως μια γυναίκα 35 χρονών δεν μπορεί να σκεφτεί ορθολογικά και όλη της η φαιά ουσία περιορίζεται σε ένα ζευγάρι μπότες… Και την επόμενη εβδομάδα αυτή θα πάει να ψηφίσει.  Και φυσικά λίγα βήματα πριν την κάλπη δεν θα σκεφτεί την δύσμοιρη πωλήτρια και τόσα ακόμα δεινά που την περιμένουν αλλά αν τις πάνε οι νέες δερμάτινες μπότες που πήρε πριν μια εβδομάδα…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου