Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Δανείζομαι τον τίτλο της ΖΟΥΓΚΛΑΣ: Ρωγμή στον πολιτικό καθωσπρεπισμό….


Οι αγανακτισμένοι με την ειρηνική στάση τους, προκάλεσαν «άθελα» τους πολιτικές εξελίξεις.

Βέβαια οι ειρηνικές διαδηλώσεις έχουν κάνει πολλούς από τον πολιτικό κόσμο –και όχι μόνο- να χάσουν τον ύπνο τους.

Σήμερα η ανοιχτή επιστολή 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θέτουν τον εαυτό τους και τις ιδέες τους, κατά των μέτρων που θέλουν να περάσουν. Ένα χτύπημα, που δεν περίμενε κανείς κι όμως συνέβη.

Σήμερα το μεσημέρι, είχα τηλεφωνική επικοινωνία με έναν από τους 16, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, «Σέβομαι την επιλογή του βουλευτή αλλά και τον κόσμο που μας έδωσε το αξίωμα», μου είπε και συνέχισε, Θεωρώ πως αυτό που κάνουμε, είναι το αυτονόητο. Μέσα από την επιστολή αυτή, ζητάμε να λειτουργήσει η δημοκρατία, να συζητηθούν οι απόψεις».

Άλλη τακτική

Τα τελευταία δύο 24ωρα, έχουν περάσει σε άλλη τακτική. Αυτή της βίας και βλέπουν πως δεν τους βγαίνει. Βγήκε σήμερα να καταδικάσει πολιτικός κόσμος τους προπηλακισμούς εναντίον βουλευτών. Και θίχτηκαν ρε παιδιά. Το καλύτερο, το είδα δημοσιευμένο στην Ζουγκλα χθες, όπου ο συνάδελφος με έναν τίτλο τα είπε όλα. «Ρωγμή στον πολιτικό καθωσπρεπισμό». Και όντως η ρωγμή όσο οι διαδηλώσει κρατούν ειρηνικά, μεγαλώνει.

Εν τω μεταξύ σήμερα, βγήκε και η κα. Μπακογιάννη και είπε πως πίσω από ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, κάποιες δυνάμεις κρύβονται, κάποιοι τα υποκινούν όλα αυτά.

Βρε τι μας λες; Εσάς ποιος σας υποκινεί τόσα χρόνια, που το παίζετε σωτήρες ξαφνικά σε μια κατάσταση που εσείς έχετε το πρώτο λόγο.

Εσείς δεν ήσασταν που καλύψατε το πιο μεγάλο σκάνδαλο αυτό της Siemens και φυγαδέψατε Νύχτα, νύχτα, Χριστοφοράκο.

Εσείς δεν είστε αυτοί που υπερδανειστήκατε; Που κάνατε φιέστες με τους Ολυμπιακούς Αγώνες κ.α

Σιχαίνομαι να γράψω άλλο και θέλω να πάω και Σύνταγμα.

Κάτι τελευταίο, όσο και να ρίχνετε λάδι και τα πρακτοράκια σας, οι πορείες μας θα είναι ειρηνικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου