Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΜΑΤ..ωσαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Του «Πήγα-SOS»

Όλοι μας γίναμε θεατές απότρόπαιων σκηνών μάχης που δεν μπορεί να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Ο καθένας μας μπορεί με βάση τα παραπάνω να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τις χθεσινές εγκληματικές ενέργειες της αστυνομίας

Ρίψη χημικών κατά ριππάς, ωμή και ανελέητη βία προς κάθε κατεύθυνση και εικόνες προκλητικής ανοχής προς τους κουκουλοφόρους ήταν το σκηνικό που συνέθετε την χθεσινή επιχειρησιακή δράση της αστυνομίας για την καταστολή βίας και δράσης των ταραξιών που για ακόμη μια φορά διαμόρφωσαν σκηνικό πολέμου στην πλατεία Συντάγματος.

Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι εκείνα που προκαλούν ερωτήματα για το ποιο είναι πραγματικά το έργο και ο ρόλος της αστυνομίας σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Που φάνηκε κατά τις χθεσινές βιαιοπραγίες, η προάσπιση της δικαιοσύνης και η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των αθώων πολιτών.

Συμπεριφορά κατά τη Σύλληψη και κράτηση Πολιτών



Ο αστυνομικός μεταξύ άλλων πρέπει να σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης. θα πρέπει να τηρεί άψογη συμπεριφορά και να αποφεύγει κάθε πράξη που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος και γενικά να προσβάλει την αξιοπρέπεια του.

Τι δεσμεύεται να κάνει ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός από την ανάληψη των καθηκόντων του αποδέχεται:

«
Διαβεβαιώ ότι γνώμονα της συμπεριφοράς μου αποτελεί ο σεβασμός της αξίας κάθε ανθρώπου και η προάσπιση των δικαιωμάτων του. έχω ύψιστη τιμή να υπηρετώ τον Ελληνικό Λαό, ασκώντας την αστυνομική εξουσία που εμπιστεύεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Αναλαμβάνω τις υποχρεώσεις και αποδέχομαι τους κινδύνους του λειτουργήματός μου και δηλώνω ότι εργάζομαι με αμεροληψία και δικαιοσύνη για το καλό της κοινωνίας. Προσπαθώ διαρκώς να βελτιώνω τη συμπεριφορά μου ως υπεύθυνος δημόσιος λειτουργός, αποδέχομαι τον κοινωνικό έλεγχο της δράσης μου και προσδοκώ την υποστήριξη των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου