Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Κατάδυση στο βυθό των Χανίων

Βάλτε την μάσκα, φορέστε τα βατραχοπέδιλα πάρτε βαθιά αναπνοή και ελάτε να γνωρίσουμε τον άγνωστο κόσμο του βυθού των Χανίων.«Οι φίλοι του Βυθού» και ο επικεφαλής τους Χάρης Καραβαράκης θα σας «βουτήξουν» στην πραγματικότητα του Βυθού των Χανίων,   προκειμένου να απολαύσετε τις υποβρύχιες ομορφιές για τις οποίες γνωρίζουν λίγοι, αλλά κάθε χρόνο και πιο πολλοί.
Κατάδυση λοιπόν… (Υ.Γ Ευχαριστούμε τους "Φίλους του βυθού των Χανίων" για το φωτογραφικό υλικό...


«Ενασχόληση άκρως ενδιαφέρουσα εδώ και πολλά χρόνια για κατοίκους χωρών του λεγόμενου «δυτικού κόσμου» και όχι μόνο.  Ενασχόληση άγνωστη για τους περισσότερους έλληνες παρόλο που είμαστε λαός με ναυτοσύνη και ναυτική κουλτούρα.  Ελπίζουμε με το άρθρο αυτό να προξενήσουμε το ενδιαφέρον σας για την πρώτη γνωριμία  με την κατάδυση, ενώ για τους ήδη πιστοποιημένους δύτες θα γίνει μία σύντομη περιγραφή στις υποθαλάσσιες ομορφιές του νομού Χανίων, έτσι ώστε ως επισκέπτες να συμπεριλάβετε στο log book σας τα πανέμορφα αυτά spots.
Ο νομός Χανίων διαθέτει ίσως τα περισσότερα χερσαία αλλά και  υποθαλάσσια σπήλαια στην Ελλάδα.  Πανέμορφα υποβρύχια σπήλαια έχουν ανακαλυφθεί από τους λάτρεις των καταδύσεων, φωτογραφίες των οποίων υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο. Σπήλαια υπάρχουν παντού αλλά τα πιο γνωστά, στα οποία μπορεί οργανωμένα να καταδυθεί κάποιος, βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Ονουφρίου, στη Σπάθα, στη Γραμβούσα αλλά και στην περιοχή Δρέπανο όπου υπάρχει το μοναδικό σπήλαιο των ελεφάντων.

Στις βόρειες ακτές των Χανίων του Δήμου Πλατανιά υπάρχουν  αεροπλάνα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ενώ  αρκετά ναυάγια υπάρχουν περιμετρικά του νησιού και η κατάδυση σε αυτά απαιτεί περισσότερη οργάνωση, γνώση, ικανότητες και εξειδίκευση. Στον κόλπο του Καστελίου, στην Κίσσαμο Χανίων υπάρχουν ναυάγια σε μέσο βάθος και μέσης δυσκολίας.
Για να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να απολαύσετε τις ομορφιές του βυθού μπορείτε να απευθυνθείτε στα οργανωμένα καταδυτικά κέντρα της περιοχής τα οποία βρίσκονται στην παλιά πόλη των Χανίων, τα Κουνουπιδιανά, τον Πλατανιά, στο Κολυμβάρι, στην Αλμυρίδα, την Κίσσαμο και τη Χώρα Σφακίων.
Την ομορφιά του υποβρύχιου κόσμου δεν μπορείς να την αποδώσεις πλήρως με λέξεις !!! Η δύναμη της φωτογραφίας είναι αρκετή από μόνη της - χωρίς λόγια - να μας καθηλώσει και να μας κάνει να ταξιδέψουμε σε ένα άλλο άγνωστο κόσμο. Τον υποβρύχιο κόσμο.

Οι αρχάριοι τολμήστε το.
Οι πιστοποιημένοι δύτες οργανώστε την επίσκεψή σας στα Χανιά
Σας περιμένουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου