Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Το ανυπότακτο πάθος

 Πάθος μια λέξη που κοσμεί τα λεξικά, δεν βγαίνει ποτέ από αυτά και στοιχειώνεται μέσα σε μελάνια και σελίδες κολλημένες από το χρόνο.  Καταδικασμένο να ζει στην ξέρα της ανάγνωσης καθώς κανείς δεν βουτά στην αχανή μαγεία του. Ρώτησα μια φίλη τι της λείπει από τους έρωτες της ζωής της... Πάθος είπε μονομιάς... Το συναίσθημα που υπερισχύει της λογικής θα μπορούσε να το μεταφράσει κανείς. Αλήθεια όμως πως μπορεί κάποιος να νιώσει τον έρωτα αν δεν υπερνικήσει την λογική του...

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπολου

Ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη πλαισίωσε τον έρωτα με την φράση Έρως ανήκατε μάχαν .. Όμως πως μπορεί να νικήσει ο έρως όταν ο στρατηγός του, που ακούει στο όνομα Πάθος είναι ανυπότακτος. Πως θα επιβληθεί των αισθήσεων και θα κυριαρχήσει στη ζωή όταν η λογική είναι έτοιμη να τον υποτάξει.
Από την άλλη όμως κανείς δεν αναρωτήθηκε για το Πάθος είναι ανυπότακτο... Η απάντηση κρύβεται στην δική μας την δειλία που δεν κυνηγάμε τις επιθυμίες του υποσυνειδήτου μας, μέχρι την άκρη του ονείρου μας...Εμείς φταίμε που οι έρωτες μας χάνουν στα πεδία της μάχης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου