Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Οι συγκλονιστικές ειδήσεις που μετέδωσε η Ζηνοβία Σαπουνά το 2017




Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση στις αρχές του 2017, συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου, ήταν αυτή που αναδείχθηκε από τα στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ. Τα στοιχεία έδειξαν πως οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι πρωταθλητές σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη. Εργάζονται κατά μέσο όρο 2.042 ώρες το χρόνο, όταν οι Γερμανοί εργάζονται 1.371, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 1.790 ώρες. Ο λόγος που θεωρώ ενδιαφέρουσα αυτή την είδηση είναι ο προφανής: επί χρόνια ο εργαζόμενος στη χώρα μας απαξιώθηκε, χλευάστηκε, λοιδορήθηκε ως ο τεμπέλης του Νότου σε σχέση με τον... παραγωγικό εργαζόμενο του Βορρά, χωρίς να ισχύει αυτή η απαξίωση με βάση τα επίσημα στοιχεία. Εν τω μεταξύ, ακόμη ένα ενδιαφέρον σημείο που προκύπτει από τα στοιχεία αυτά είναι ότι ο εργαζόμενος στην Ελλάδα ενώ δουλεύει περισσότερες ώρες από κάθε άλλο ευρωπαίο εργαζόμενο, η αμοιβή του για κάθε ώρα εργασίας είναι η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη και μία από τις χαμηλότερες παγκοσμίως...
Η πιο λυπητερή είδηση του 2017 ήταν φυσικά οι καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα με τους δεκάδες νεκρούς... Μέσα στις λυπητερές ειδήσεις που μετέδωσα ήταν και η απώλεια σημαντικών προσώπων όπως αυτή του σπουδαίου οικονομολόγου, διανοητή και καθηγητή, Κώστα Βεργόπουλου.
Η πιο χαρούμενη είδηση του 2017 ήταν μια είδηση αθλητική και αφορά στην...ομάδα μου! Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2017 ο ΠΑΟΚ!
 Εξυπακούεται πως θα ήθελα το 2018 να φέρει καλές ειδήσεις για τον καθένα μας ξεχωριστά και την κοινωνία συνολικά


Η Ζηνωβία Σαπουνά είναι αρχισυντάκτρια Παραπολιτικά FM 90,1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου