Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Πήλινα τα πόδια της προπαγάνδας του BBC




Απάντηση με ακλόνητα επιχειρήματα στις αθλιότητες του BBC


Ο Πολιτισμός μαρτυρά την ύπαρξη του ελληνικού DNA στην γείτονα χώρα

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Όταν παραχαράζει κανείς την Ιστορία, την αλλοιώνει ή την πουλά τότε οι επιπτώσεις είναι αναπόφευκτες.
Σημαία τους  είχαν κάνει  Τσίπρας και Κοτζιάς  την εξαγγελία πως κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει τον όρο «Μακεδονία» χωρίς τον τοπικό προσδιορισμό «Βόρεια».
Όμως τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα έχουν πήλινα πόδια και οι Σκοπιανοί που είναι  πλέον οι νικητές του παιχνιδιού, καθώς απόκτησαν οντότητα, ζητούν και άλλα πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών που φέρει η επικύρωση της συμφωνίας,  κάνουν λόγο για «μακεδονικές μειονότητες που ζουν στην Ελλάδα».
Τα επαναλαμβανόμενα  ρεπορτάζ του BBC κάνουν αναφορά σε μία δήθεν καταπιεσμένη μειονότητα στην Ελλάδα την οποία  μάλιστα την χαρακτηρίζουν «μακεδονική». Στο κείμενο φιλοξενούνται μόνο απόψεις γνωστών ανθελληνικών κύκλων, φυσικοί ή ηθικοί απόγονοι όσων προσπάθησαν να κόψουν την Ελλάδα στα δύο, όσων έκαναν παιδομάζωμα και όσων εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική αναταραχή για να επιβάλλουν τον διχασμό. 


Η όψη της αλήθειας


Μήπως η αλήθεια που επικαλούνται καταρρίπτεται εύκολα; Μήπως το νόμισμα έχει εντελώς διαφορετική όψη από αυτήν που θέλουν να θέσουν στο προσκήνιο;

Ο Μιχαηλ Χρυσανθόπουλος Ιστορικός Σλαβολογος, επιστημονικός συνεργάτης του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μακεδονικών Σπουδών ,μέλος της Ένωσης Ελλήνων Σλαβολογων , Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού αγώνα Ελλάδας-Αυστραλίας σχολιάζει στο «Πινάκιο» πως στη γείτονα χώρα υπάρχουν ελληνικά πολιτιστικά κύτταρα που μαρτυρούν πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επικαλείται το BBC

Ότι υπάρχει ελληνική μειονότητα που ζει στα Σκόπια.  

Μιλά για το λεκτικό ατόπημα που χωρίζαμε τον όρο Μακεδόνα από τον όρο Έλληνας και εκεί βασίστηκε η προπαγάνδα των Σκοπιανών αλλά και αυτών που ήθελαν να δώσουν οντότητα στο μικρό κρατίδιο.
Ο ίδιος τονίζει πως χρόνια σκόπευαν να «Μακεδονοποιήσουν» την περιοχή μας  οι μεγάλοι παίχτες  έχοντας γεωπολιτικές επιδιώξεις με σκοπό την κυριαρχία της ενέργειας.   

Συγκεκριμένα λέει,
«Εμείς οι Έλληνες κάνουμε ένα μεγάλο λάθος που χωρίζουμε εθνολογικά τον όρο Μακεδών από τον όρο Έλλην που είναι ταυτόσημες έννοιες.  Σε αυτό το ατόπημα πάτησαν οι γείτονες μας και στήριξαν εδώ και δεκαετίες την προπαγάνδα τους», είπε χαρακτηριστικά και στην συνέχεια επισημαίνει τα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις πως στην περιοχή υπήρχαν Έλληνες.  « Στην γειτονική χώρα υπήρξαν τα πιο ακμάζουσα κέντρα Πολιτισμού. Το Μοναστήρι, θεωρείτο η Αθήνα του Βορρά και οι Μοναστηριώτες μιλούσαν καλύτερα ελληνικά από τους Αθηναίους, να αναφέρω την Στρώμνιτσα; Να αναφέρω τη Γευγελή;  Υπάρχει εκεί ένας αρχαίος, ένας μεσαιωνικός και νεότερος ελληνικός Πολιτισμός  που κανείς δεν σκέφτηκε να τον διεκδικήσει (και δεν μιλάμε για διεκδίκηση με μέσα στρατιωτικά).  Όταν διεκδικείς τον Πολιτισμό σου και τον προστατεύεις αυτομάτως αναγνωρίζεται από την χώρα ότι είναι δικά σου κομμάτια. Διεκδικήσαμε ποτέ τα δύο αρχαία θέατρα;  Αν πάει κάποιος στο Προεδρικό Μέγαρο  των Σκοπίων θα παρατηρήσει μια μεγάλη επιγραφή που γράφει στα ελληνικά Μακεδονία Άρχων… Διαπραγματευόντουσαν για το όνομα και είχαν στην αυλή τους μια ελληνική αρχαία επιγραφή και μάλιστα υπάρχει και φωτογραφία του Νίμιτς στο σημείο εκείνο. Εμείς ως Έλληνες, ως κράτος  διεκδικήσαμε την ελληνικότητα των θεάτρων στο Μοναστήρι που καταστρέφονται;  Διεκδικήσαμε τις εκκλησίες μας; Τις τοιχογραφίες μας;  Τις φορητές εικόνες μας; Υπάρχουν 22.522 εικόνες φορητές οι οποίες έχουν αποξυστεί. Γιατί δεν προβάλαμε τον ελληνισμό  που το DNA του είναι βαθιά ριζωμένο στην περιοχή και δώσαμε άνευ όρων όνομα και ταυτότητα;», αναρωτιέται ο Έλληνας επιστήμονας μιλώντας στο Πινάκιο.


Η «άκαρπη αποστολή» της Γκέι Μακ Ντούγκαλ

Μάλιστα ο κ. Μιχαηλ Χρυσανθόπουλος μας υπενθυμίζει πως το 2008 είχε έρθει στην Δυτική Μακεδονία η ανεξάρτητη εμπειρογνώμων των Ηνωμένων Εθνών, Γκέι Μακ Ντούγκαλ προκειμένου να βρει «μακεδονικές μειονότητες» στην περιοχή. Μια αποστολή που στέφθηκε με αποτυχία και όμως ποντάροντας στη λήθη των Ελλήνων επανήλθαν με το δημοσίευμα του BBC πριν λίγες ημέρες.

Μαθαίνετε τα παιδιά σας Ιστορία

Ο ίδιος έχει αφιερώσει όλη του την ζωή στην διαφύλαξη της  Ιστορίας μας. Τον θλίβει η εικόνα των βιβλίων που διδάσκονται τα παιδιά μας και φοβάται ότι θέλουν να σβήσουν κεφάλαια μακεδονικά και όχι μόνο. Μέσω της εφημερίδας στέλνει ηχηρό μήνυμα σε γονείς και εκπαιδευτικούς να δίνουν ερεθίσματα στα παιδιά, αφού αυτά είναι το παρόν και το μέλλον.  «Οι εξελίξεις κρύβονται στις λεπτομέρειες. Αυτές καθόρισαν συνθήκες, όρισαν σύνορα και ιδέες. Να τις μαθαίνετε και να τις διδάσκετε στα παιδιά. Ένα  είδος κρυφού σχολειού, που είναι όμως απαραίτητο για την εξέλιξη μας».



Θεοφάνης Μαλκίδης, Δρ κοινωνικών επιστημών: Φαινόμενα που προκύπτουν από παραβίαση της Ιστορίας


Την δική του τοποθέτηση κάνει στο «Πινάκιο» ο Δρ κοινωνικών επιστημών Θεοφάνης για το ρεπορτάζ του BBC. Μάλιστα ο κ. Μαλκίδης αναφέρεται στην «σλαβομακεδονική γλώσσα» που δεν υπήρξε ποτέ!
Ειδικότερα λέει,  Το συγκεκριμένο κείμενο υιοθετεί πλήρως τη θέση του εθνικισμού των Σκοπίων για «μακεδονική» μειονότητα και «μακεδονική» γλώσσα. Υιοθετεί και προωθεί στη διεθνή κοινότητα, μέσα από ένα ενημερωτικό μέσο με διεθνή απήχηση, τις σωβινιστικές θέσεις των Σκοπίων οι οποίες κατά μία ακόμη διάψευση ψευδαισθήσεων, από τις πολλές που έχει το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας, δε σταμάτησε την πολιτική του μετά την υπογραφή της λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών»
Είναι προφανές ότι η αποκαλούμενη  «σλαβομακεδονική γλώσσα» δεν υπάρχει ή μάλλον δεν υπήρχε. Στα μέσα του 19ου αιώνα πληθυσμοί στα Βαλκάνια μιλούσαν βουλγάρικα και σέρβικα. Δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά σε άλλη γλώσσα ή διάλεκτο.
Την γλώσσα των Σλαβόφωνων αρχικά (δηλαδή σίγουρα μέχρι το 1870 ή σταδιακά με σταθμούς το 1878, 1893, 1903, 1904-8, 1912-13 κλπ) την ονόμαζαν βουλγάρικα ή σλάβικα εξ ου και οι σλαβόφωνοι, οι οποίοι μετά τους πολέμους  παρέμειναν στην Ελλάδα. Αυτοί που ονομάζονται τώρα «μακεδονική» μειονότητα. Τα υπόλοιπα προβλήματα που γέννησε η παραχώρηση του ονόματος, της γλώσσας, της εθνότητας, κατά παραβίαση της Ιστορίας και της Αλήθειας, τα βλέπουμε και θα  δούμε μπροστά μας….»


Ραχήλ Μακρή:  Ραγδαία αύξηση των «δίγλωσσων» στη Μακεδονία μας


Ραγδαία αύξηση των «δίγλωσσων» στη Μακεδονία μας φοβάται ότι θα συμβεί αν συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο οι «εξωγενείς παράγοντες» η πρώην βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Ραχήλ Μακρή. Συγκεκριμένα τονίζει:

«Το κρατικό δίκτυο ΜΜΕ του Λονδίνου BBC, που εκφράζει πάντα ανεπίσημες θέσεις του Foreign office, παρακάμπτει με το πρόσφατο άρθρο του την απαγόρευση αλυτρωτικής προπαγάνδας στη Συμφωνία των Πρεσπών (Προοίμιο, Άρθρα 6,8) για να προβάλει εικόνα «καταπάτησης δικαιωμάτων» και αλυτρωτισμού από «αυτόχθονα μειονότητα» στη Μακεδονία μας και όχι από τα Σκόπια. Πέρα από τις τεκμηριωμένες απαντήσεις που δόθηκαν από τους Μακεδονικούς μας Συλλόγους και το Έλληνα Πρέσβυ στο Λονδίνο, η τακτική αυτή της Αγγλίας να υποδαυλίζει ή κατασκευάζει εσωτερικές διενέξεις σε χώρες που θέλει να ελέγξει, πρέπει να καταγγελθεί γι αυτό που είναι. Μια προβοκατόρική τακτική που εφαρμόστηκε παλιότερα από τους Εγγλέζους στην Κύπρο. Τέτοιες προκλήσεις μπορεί να παραμείνουν για κάποιο καιρό σε επίπεδο προπαγάνδας των μεγάλων δυνάμεων. Αλλά όταν έρθει η ώρα του διαμελισμού μέσω αυτονομίας της Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονία-Θράκη) θα υπάρξει ραγδαία αύξηση των «δίγλωσσων» στη Μακεδονία μας, με τη στήριξη Ευρω-νατοϊκών και Τούρκων πρακτόρων ή κάποιων ΜΚΟ του Σόρος. Παράλληλα η Άγκυρα θα φωνάζει όλο και περισσότερο για «Τούρκους» στη Θράκη, για να τους μιμηθούν και Σκοπιανοί μελλοντικά. Δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες πως τα σχέδια διαμελισμού της χώρας εκπονούνται και εφαρμόζονται σταδιακά από διάφορες πλευρές ταυτόχρονα, μέχρι να κλιμακωθούν σε πιο βίαιες μορφές. Γι αυτό ο λαός πρέπει να ακυρώσει στη πράξη τη Συμφωνία των Πρεσπών και να διώξει από την εξουσία τα ανδρείκελα των ξένων που την υπέγραψαν και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου