Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Χρήστος Βολικάκης: Ο Άτλας της ποδηλασίας και το στοίχημα του



Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, τα μυστικά του, η αγάπη του για τα παιδιά και οι «λακούβες» στην πορεία του

Πρωταθλητής στην καρδιά και στην ψυχή ο Χρήστος Βολικάκης.
Ο νεαρός αθλητής από το Βόλο που βάλθηκε να γράψει ιστορία στην ποδηλασία κατακτώντας συνεχώς παγκόσμιες διακρίσεις και τίτλους φέρνοντας στο προσκήνιο ένα άθλημα το οποίο στην Ελλάδα δεν ήταν καν «χαρτογραφημένο».
 Τα έχει σαρώσει όλα στο πέρασμα του παγκόσμια, ευρωπαϊκά μα το μεγάλο του όνειρο είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και γιατί όχι μια διάκριση.

Με τέτοιους πρωταθλητές γκρεμίζουμε τα τείχη, όπως έκαναν στην αρχαιότητα οι πόλεις που είχαν στις τάξεις τους Ολυμπιονίκες για να τρομάξουν τους εχθρούς αλλά και για να αναπτερώσουν το ηθικό των δικών τους αντρών.

Ο Άτλαντας της ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης γράφει Ιστορία με γνώμονα τα όνειρα του αλλά και την ψυχή του.  


Η αγάπη του για τα παιδιά και το μεγάλο του στοίχημα


Ο ίδιος παρά το αθλητικό του μέγεθος δεν έχει καβαλήσει την…σέλα, αντιθέτως μιλά με χαρά και ένταση στα νέα παιδιά για την ποδηλασία. Σε λίγες ημέρες μάλιστα θα βρεθεί στο διεπιστημονικό κέντρο του φορέα Διάδρασις, τον οποίο και υποστηρίζει, για να μοιραστεί εμπειρίες αλλά και τα μυστικά του.

Άλλωστε όπως είχε εκμυστηρευτεί σε συνέντευξη του είναι η ποδηλασία να μπει σε κάθε σπίτι.

Στοίχημα του είναι να δώσει ώθηση σε παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα και μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο είχε πει σε συνέντευξητου στο Πινάκιο, «πιστεύω πως τόσα ποδηλατικά χρόνια που παλεύω  και θα εξακολουθώ να κάνω  αυτά θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για την νεολαία μας».



Οι (τελευταίες) διακρίσεις


Μόνο τις διακρίσεις του τελευταίου τριμήνου του Χρήστου Βολικάκη να δει κανείς θα διαπιστώσει πως είναι τιμή που αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα ένας αθλητής παγκοσμίου βεληνεκούς. Κυπελλούχος κόσμου, παγκόσμιος πρωταθλητής και μια ανάσα πριν την ζώνη των μεταλλίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας.

Συγκεκριμένα,


Στην Πολωνία

Στις 28 Φεβρουαρίου κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίστας στο Προυσκόφ της Πολωνίας κατέκτησε ο Χρήστος Βολικάκης.
Ο Έλληνας ποδηλάτης έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο και έχασε το χάλκινο για χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Κυπελλούχος κόσμου

Στις 26 Ιανουαρίου ο Έλληνας πρωταθλητής αναδείχθηκε Κυπελλούχος κόσμου αφού μετά από την ολοκλήρωση των αγώνων είναι στην 1η θέση στο όμνιουμ.  Ο Βολικάκης με την ολοκλήρωση των Παγκοσμίων Κυπέλλων έφτασε τους 1800 βαθμούς στο Όμνιουμ, έναντι 1350 του Γάλλου Τομά και 1300 του Λευκορώσου Τσισκού. Τέταρτος με 1250 πόντους κατετάγη ο Ισπανός Τόρες Μπαρσέλο.

Ο Κορυφαίος στο αγώνισμα του σκρατς
Ιστορία έγραψε στη Νέα Ζηλανδία ο Χρήστος Βολικάκης αφού με σπουδαία εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του σκρατς στον 5ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην  Νέα Ζηλανδία. 


Ειδική ταχύτητα για την κορυφή

«Ο δρόμος ναι, είναι ανηφορικός όπως εξάλλου και κάθε δρόμος που οδηγεί σε κορυφή . Θέλει μεγάλη ψυχική δύναμη, μεγάλη προσπάθεια, πολύ ιδρώτα και ατελείωτες στερήσεις.
Μάλιστα έρχονται στιγμές που κλονίζεσαι και πρέπει να  ξεπεράσεις τον εαυτό σου για να συνεχίσεις .
Το άθλημα μας έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες, πτώσεις τραυματισμούς ,καιρικές συνθήκες και αλλά…
Η κορυφή είναι  ο ζηλευτός στόχος που πρέπει να κατακτήσεις περνώντας από όσα προανέφερα που αποτελούν τις συμπληγάδες ,θέλει όντως ειδική ταχύτητα», είχε δηλώσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Πινάκιο (δείτε όλη την συνέντευξη εδώ).

1 σχόλιο: