Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μια αξιοπρεπή ζωή ζητάω, γαμώ το!



 Η αναγνώστρια του Πινακίου Φρόσω Γερογιάννη μας έστειλε ένα mail μέσα από το οποίο αποτυπώνεται η αγωνία της, η σύγχυση της, αλλά και το δικαίωμα της στο όνειρο και την αξιοπρέπεια. Έχεις δίκιο Φρόσω κανείς δεν μπορεί να χαρακώσει τις ζωές μας στο όνομα της σωτηρίας μας...Ακολουθεί η επιστολή της νεαρής αναγνώστριας μας

«Βλέπουμε κάθε μέρα στις ειδήσεις μηχανήματα που μετράνε λεφτά,  πολλά λεφτά και την ίδια ώρα εσύ ανοίγεις κουμπαράδες γουρουνάκια στο τέλος του μήνα για τσιγάρα, αν είσαι τυχερός και έχεις και κουμπαρά.
Θα ζήσω και με λιγότερα και ναι ίσως εκτιμήσω και κάποια πράγματα περισσότερο ,δεν θέλω ακριβά ρούχα, κινητά και μπουζούκια. Αλλά θέλω και απαιτώ να ζω κα εγώ και η οικογένεια μου με αξιοπρέπεια.
Γιατί σίγουρα δεν τα φάγαμε μαζί......γιατί να πληρώσουμε μαζί το λογαριασμό; Αφήστε μας  τουλάχιστον να ονειρευόμαστε, να ελπίζουμε, και κει χαράτσι;»
Φρόσω Γερογιάννη

1 σχόλιο:

  1. Φρόσω,
    Μέσα στις έξι γραμμές του μηνύματός σου αποτυπώνεται η αγωνία, το παράπονο αλλά και κυρίως, η ελπίδα. Η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στο όνειρο είναι στοιχεία που πρέπει να προστατέψουμε με κάθε τρόπο.
    Έχεις δίκιο ότι πρέπει να "εκτιμήσουμε" και ή μάλλον να επανεκτιμήσουμε πράγματα και αξίες.
    Είναι ευκαιρία να κάνουμε "format" και "reload".
    Γιώργος Μουτσάκης
    www.erethismata.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή