Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

«Ανεπιθύμητος ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ»Ο ελληνικός λαός έχει κάτσει και παρακολουθεί βιασμένος και παθητικοποιημένος τις συνέπειες των μέτρων του μνημονίου και δεν αντιδρά. Ο άνθρωπος που έσπειρε τις ελπίδες με τα «λεφτά υπάρχουν» κυκλοφορεί ελεύθερος και δηλώνει πολίτης του κόσμου με την ανοχή τη δική μας. Ωστόσο η αντίδραση κατά της «μαριονέτας των αμερικανών» όπως άλλωστε τον αποκαλούν διεθνείς αρθογράφοι έρχεται από το Εδιμβούργο.
Κάθε λεπτό, πολίτες από όλο τον κόσμο ψηφίζουν κατά της επικείμενης επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου, στο Εδιμβούργο, στις 11 Ιουνίου του 2013.


Το συνέδριο του TEDGlobal
Ο κ. Παπανδρέου έχει προσκληθεί ως ομιλητής στο συνέδριο του TEDGlobal.
Πριν από λίγο 3.543 πολίτες υπέγραψαν ηλεκτρονικά κατά της επίσκεψης, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση, ενώ με κάθε ανανέωση, ο «μετρητής» εμφανίζει ολοένα και περισσότερα «όχι»… Επόμενος στόχος της ιστοσελίδας… οι 5.000 υπογραφές.
Στη σχετική «προκήρυξη» αναφέρουν:
«Στις 11 Ιουνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας που οδήγησε την χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ, είναι προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο. Σύμφωνα με το TEDGlobal, πρόκειται να μιλήσει για τα υποτιθέμενα «μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους», ενώ ο ίδιος κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας οδήγησε την Ελλάδα σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση.


Κληρονόμησαν το έλλειμμα
Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του ούτε «κληρονόμησαν το έλλειμμα», όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του TED, ούτε παρουσιάστηκε στην Ελληνική πολιτική σκηνή το 2009 για πρώτη φορά. Πρόκειται για οργανικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα. Εκλέγεται βουλευτής από το 1981 με το ΠΑΣΟΚ και είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής από το 1984. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του και έχει βρεθεί στην εξουσία στην Ελλάδα για 21 χρόνια μέσα στο πέρας των τελευταίων τριών δεκαετιών. Επίσης, έχει διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.Είχε υποσχεθεί ανάπτυξη
Το 2009, κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος τέλος στη λιτότητα και νέα μέτρα που θα δημιουργούσαν τις συνθήκες για ανάπτυξη, ενώ αρνιόταν κατηγορηματικά ότι θα κατέφευγε σε οποιοδήποτε δάνειο από το ΔΝΤ. Μετά από 4 χρόνια και την άνευ όρων υπογραφή τριών μνημονίων το Ελληνικό χρέος συνεχίζει και αυξάνεται παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Η κρίση πλέον έχει μετατραπεί από «κρίση χρέους» σε ανθρωπιστική με 21% των Ελλήνων να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δραματική αύξηση της ανεργίας (αγγίζει το 55% στους νέους) και 300% αύξηση στις αυτοκτονίες. Έχει εξελιχθεί και σε κρίση της δημοκρατίας με την κρατική καταστολή να ξεπερνά κάθε όριο και με ναζιστικές ομάδες ανενόχλητες από το κράτος, να τρομοκρατούν, επιτίθενται ακόμα και να δολοφονούν μετανάστες και αγωνιστές. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας έναντι ελάχιστου αντιτίμου. Το εξευτελιστικά χαμηλό κόστος του δημόσιου προς πώληση πλούτου, σε συνδυασμό με την πτώση των μισθών, κάνει την εγχώρια και διεθνή πλουτοκρατία, υπεύθυνη για την κρίση, τώρα να κερδοσκοπεί από αυτήν.

Την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου συνεχίζει να υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση και ταξιδεύει πολυτελώς ανά τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για τα «μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους». Πρόκειται για προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα «πραγματικά μαθήματα» της κρίσης. Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στα μνημόνια και στις κυβερνήσεις που τα υπέβαλαν». Ψηφίστε κι εσείς εδώ

1 σχόλιο:

  1. Γιάννης Α Μυλωνάς23 Μαΐου 2013 - 1:41 π.μ.

    Από τις πλέον αξιόλογες σελίδες, με πολλές αναφορές σε ποικιλία θεμάτων και προβλημάτων σε όλο τον κόσμο. Μου φαίνεται ότι οι ξένοι έχουν περισσότερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την τύχη της από ότι οι περισσότεροι από μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή