Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Ο Ανδρέας Ακράτος θα παίξει (αφιλοκερδώς για 10.000 παιδιά) μουσική και μιλάει στο ΠΙΝΑΚΙΟ: «Θεωρώ ότι η ζωή είναι μια διαρκής «επανάσταση»

O dj Ανδρέας Ακράτος μιλά στο Πινάκιο

Λίγες ώρες απέμειναν πλέον από το μεγαλύτερο event της πρωτεύουσας που ταυτόχρονα έχει και ανθρώπινο χαρακτήρα. Δεκατέσσερις εκ των καλυτέρων Ελλήνων djs θα παίξουν στα desk τη μουσική τους για 10.000 παιδιά, αφού τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν στο φορέα Μαζί για το Παιδί. Στο Πινάκιο γι’ αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία μιλά ο dj Ανδρέας Ακράτος, ο οποίος υπογραμμίζει πως η μουσική την Κυριακή θα ενώσει κόσμο για έναν ανθρώπινο σκοπό, «

Θα εντάξουμε μια ευχάριστη, κοινωνικοστραφή και τακτική μας δραστηριότητα, το clubbing στο πλαίσιο ενός υγιούς στόχου, και αυτό είναι ότι πιο ευγενές».
.
Ας γνωρίσουμε το έναν εκ των 14 djs…τον Ανδρέα Ακράτο. Αλλά πριν διαβάσετε την μίνι συνέντευξη θα μου επιτρέψετε ένα σχόλιο. Μακάρι η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει το έναυσμα και για άλλες παρόμοιες καθώς είναι αυτές που διεγείρουν τελικά τον νεαρό κόσμο στο να προσφέρει και να μην μένει απαθής...Μπράβο στον Αντρέα και στους 13 ακόμη συναδέλφους του, συγχαρητήρια και στους εμπνευστές και τους διοργανωτές της εκδήλωσης του φορέα Μαζί για το Παιδί που με ενέργειες σαν κι αυτή δείχνουν πως ξεφεύγουν από τα στερεότυπα κρατώντας ανέπαφη την ουσία...


 Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

-Η μουσική θεωρείτε πως στέκει ικανή να ρίξει τα τείχη της απάθειας της εποχής μας ως μέσο διαφυγής;


«Αν μου επιτρέπεται, θεωρώ ότι η ερώτηση είναι διατυπωμένη με τρόπο που συνιστά παράδοξο. Αν η μουσική είναι ένα «μέσο διαφυγής» (από τι; Και από ποιον;), τότε εξ ορισμού συντελεί στην ενίσχυση της απάθειας.
Δεν μπορείς να επιδιώκεις να διαφύγεις και ταυτόχρονα να μην θεωρείσαι απαθής..  Η μουσική μπορεί να συμβάλει στην κατανόηση του κοινωνικού περίγυρου, στη συμμετοχή στα δρώμενα περί το άτομο και την κοινωνία, στην «ενσυναίσθηση» του πλησίον μας, μόνο αν ΔΕΝ είναι μόνο ένα μέσο διαφυγής.
Απαντώντας, λοιπόν, στο τελευταίο, θεωρώ ότι η μουσική μπορεί να λειτουργήσει σε πολλαπλά επίπεδα. Αυτό που βλέπω να συμβαίνει είναι ότι -ιδίως στην Ελλάδα της κρίσης, της ανέχειας, του δανεικού lifestyle και της πολιτικής παθογένειας- η μουσική προκρίνεται ως διέξοδος, ως εναλλακτική, αλλά συχνά οδηγεί σε στρουθοκαμηλισμό. Αυτό που εισπράττω περισσότερο, αλλά όχι απόλυτα, είναι ότι ο (κουρασμένος από τα τεκταινόμενα γύρω του) νέος βρίσκει στη μουσική του (ανεξαρτήτως είδους) το “turn-off button” του δεσμού του με την αντικειμενική πραγματικότητα, περισσότερο από το ερέθισμα για να προβληματισθεί, να κινητοποιηθεί και να εκφραστεί».

-Ποια ήταν τα κίνητρα για να λάβετε μέρος στο συγκεκριμένο event;


«Το κίνητρο ήταν ακριβώς το παραπάνω. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί εξαιρετική αφορμή και ευκαιρία να αποκαταστήσουμε εν μέρει ή τουλάχιστον να κινηθούμε στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης. Η μουσική θα μας ενώσει για έναν υπέροχο, φιλανθρωπικό και ανθρώπινο σκοπό. Έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί, μεταξύ άλλων, και με την εκδήλωση αυτή έχουμε όλοι τη δυνατότητα να το πράξουμε. Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης των σκοπών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», θα συγκεντρωθούν εκατοντάδες άνθρωποι που θα προβληματιστούν για το θέμα και θα «γνωρίσουν» την Ένωση και το έργο της. Θα εντάξουμε μια ευχάριστη, κοινωνικοστραφή και τακτική μας δραστηριότητα, το clubbing, στο πλαίσιο ενός υγιούς στόχου, και αυτό είναι ότι πιο ευγενές».


-Αν ήσασταν παιδιά σήμερα θα "επαναστατούσατε" για να αλλάξει η κατάσταση; Αν ναι, με ποιους τρόπους;

«Όλοι είχαμε λόγους να επαναστατήσουμε όταν ήμασταν παιδιά. Αν δεν το κάναμε τότε, αντίστοιχα θα υπάρχουν λόγοι που δεν θα το κάναμε και τώρα. Αν αντίθετα το κάναμε –και σε ότι με αφορά, είχα πολύ έντονα φοιτητικά χρόνια-, τότε σίγουρα έχουμε μέσα μας τις δυνάμεις και τα ελατήρια για να το πράξουμε και τώρα.. Θεωρώ ότι η ζωή είναι μια διαρκής «επανάσταση» και μπορούμε να κάνουμε την όποια, μικρή ή μεγάλη, αλλαγή στην καθημερινότητά μας, ξεκινώντας από τα μικρά, τα καθημερινά και περνώντας στα μεγάλα. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα πλέον οι συνθήκες απαιτούν  να κινηθούμε απευθείας «στα μεγάλα», αλλά δεν υποτιμώ και τις μικρές, προσωπικές επαναστάσεις του καθενός. Ευελπιστώ πως η εκδήλωση αυτή θα προσθέσει μια σταγόνα στον ωκεανό των αφορμών που μας δίνονται για ειρηνικές, εποικοδομητικές και αξιοπρεπείς «επαναστάσεις». 


Οι dj's 
 Οι djs είναι οι:  ALEX P, ANDREAS AKRATOS, ANTHONY K, BESTSELLER, CLUBKID, CHRIS CHILD, DUKE, MS LEFKI, NICK DEVON, NIKOS DIAMANTOPOULOS, SOTIRIS SOULFELLAZ, JOJO, JOHN JOHN  και JUNIOR RUSH, οι οποίοι θα παίξουν αφιλοκερδώς για το σκοπό της εκδήλωσης.

Όλα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», που στηρίζει περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο.

Info
Το συγκεκριμένο event θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο PIXI, Ευμολπιδών 11 στον Κεραμεικό στις 18:00 το απόγευμα…
Είσοδος 10€ με ποτό / PIXI Ευμολπιδών 11, Γκάζι, τηλ. 210 34 23 751
Για πληροφορίες σχετικά με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το έργο που επιτελεί, επισκεφτείτε το www.mazigiatopaidi.gr

Tip
Οι πρώτοι 15 που θα φτάσουν στο PIXI θα πάρουν δώρο ένα συλλεκτικό μπλουζάκι της εκδήλωσης...
Το T-shirt είναι αυτό που φοράει ο Νίκος (δίπλα στη φωτογραφία) ο οποίος  ένας από τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης DJ'S VENTURE 4 A GOOD CAUSE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου