Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

And the Oscar goes…

Από δέκα υποψηφιότητες για τον «Οδηγό  Διαπλοκής» και το  «Gravity»

Οι ταινίες «Οδηγός Διαπλοκής» με τους Έιμι Άνταμς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Κρίστιαν Μπέιλ και Τζένιφερ Λορενς αλλά και το... διαστημικό «Gravity» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Σάντρα Μπούλοκ, συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες- 10 η καθεμία- για τα φετινά Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας για την «καλύτερη ταινία».

Σύμφωνα με τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ που ανακοινώθηκαν στο Μπέβερλι Χιλς η ταινία "Οδηγός Διαπλοκής" του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ και η "Gravity" του Αλφόνσο Κουαρόν συγκεντρώνουν 10 υποψηφιότητες έκαστη και ακολουθεί η ταινία "12 Χρόνια Σκλάβος" του Στιβ Μακουίν με 9 υποψηφιότητες. Και οι τρεις ταινίες είναι υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας.
Με τις τρεις αυτές ταινίες θα αναμετρηθούν για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας άλλες έξι· οι εξής: "Captain Phillips", "Dallas Buyers Club", "Nebraska", οι οποίες συγκεντρώνουν 6 υποψηφιότητες έκαστη, όπως και οι: "Her" και "Ο Λύκος της Wall Street"", οι οποίες συγκεντρώνουν από 5 υποψηφιότητες, και η "Philomena", η οποία εξασφάλισε συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες.
Τα 6.000 μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που ψηφίζουν δεν μπορούσαν να επιλέξουν τρεις πιο διαφορετικές ταινίες για να σύρουν τον φετινό χορό των Όσκαρ, κάτι που μάλλον είναι προς τιμήν τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου