Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Η Βασίλισσα των αιθέρων είναι Ελληνίδα και είναι η Κατερίνα Στεφανίδη

 
Κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016,  κατέκτησε το χρυσό και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου!

Η 27χρονη πρωταθλήτρια... πέταξε στα 4.85μ. (κορυφαία επίδοση στον κόσμο) στο επί κοντώ γυναικών και κέρδισε την Ρίζιχ που έμεινε στα 4.75μ.


Η Στεφανίδη που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα, έκανε το... χρυσό treble καθώς τον περασμένο Ιούλιο κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου, ενώ λίγο αργότερα στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο!
Η Ελληνίδα αθλήτρια άρχισε τις προσπάθειές της από τα 5.55μ τα οποία υπερέβη με την 2η προσπάθεια, συνέχισε στα 4.65μ (με την πρώτη), όπως έκανε και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ η οποία πέρασε και τα 4.70μ, καθώς και τα 4.75μ (όλα με την πρώτη προσπάθεια), ύψη που η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ άφησε για να δοκιμάσει στα 4.80μ.
Η Στεφανίδη ρίσκαρε, αλλά τα κατάφερε να υπερβεί το ύψος όπου η Ρίζιχ αφού απέτυχε άφησε με τη σειρά της το ύψος για τα 4.85μ, τα οποία υπερέβη τελικά μόνο η Στεφανίδη.
Στη συνέχεια δοκίμασε και στα 4.91μ για να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (είναι δικό της με 4.90μ), αλλά δεν τα κατάφερε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου