Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ενδυναμώστε το κορμί σας με μια...πετσέτα


Τι χρειάζεστε τις πετσέτες στο γυμναστήριο; Πριν προλάβετε να απαντήσετε καθώς η νεαρή γυμνάστρια από την Καστοριά Ελευθερία Γιαννάδου προτείνει σε 3 ασκήσεις για να «χτίσετε»  κορμί χρησιμοποιώντας μια…πετσέτα. Την πετσέτα ανά χείρας λοιπόν, βαθιά ανάσα και…

Ασκηση 1η
Πάτησε σε όρθια θέση μια πετσέτα με το δεξί σου πόδι.

Στηρίξου στο αριστερό, λύγισε το, και διώξε το δεξί τεντωμένο πλάγια, όσο πιο μακριά μπορείς.


Βάλε τώρα δύναμη στο αριστερό και έλα πάλι στην όρθια θέση. Κάνε 12 επαναλήψεις σε κάθε πόδι, όσα σετ θέλεις!

Άσκηση 2η
Στηρίξου με τα γότατα σε μία μαλακή επιφάνεια. Φέρε την λεκάνη σου στην ίδια ευθεία με τα γόνατα και τους ώμους σου (μισή σανίδα). Στήριξε τις παλάμες σου πάνω στην πετσέτα, κάτω από τους ώμους σου.

 Γλίστρησε τα χέρια σου μπροστά με την πετσέτα μέχρι το σημείο που αντέχουν οι κοιλιακοί σου, χωρίς να χαλάσεις την ευθεία του κορμού σου.

Βάλε τώρα δύναμη στα χέρια και την κοιλιά, και γλίστρησε πάλι την πετσέτα στην αρχική της θέση (κάτω απότους ώμους)Κάνε 2 σετ των 8 επαναλήψεων.


Άσκηση 3η
Ξάπλωσε, πάτησε την πετσέτα με τις φτέρνες σου και με τα δύο πόδια λυγισμένα και σήκωσε την λεκάνη σου.

Γλίστρησε την πετσέτα με τα πόδια σου μπροστά. Οσο πιο μπροστά την σπρώξεις, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η άσκηση.



Βάλε δύναμη στους δικεφάλους των ποδιών, στους γλουτούς και τους ραχιαίους σου και φέρε τα πόδια ξανά στην αρχική θέση. Κάνε 8 επαναλήψεις.



Διαβάστε και την συνέντευξη της Ελευθερίας Γιαννάδου: Ελευθερία Γιαννάδου: Η«ελαστική» γυμνάστρια από την Καστοριά που «ξεγελά» την βαρύτητα
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου