Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Η «άδεια» δήλωση του Καραμανλή


Γιατί παρενέβη στο και πέντε του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας 

 Γιατί ήταν άπραγος και εξαφανισμένος ο Μακεδόνας πρώην Πρωθυπουργός



Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Οι ηγέτες καθορίζονται στις συνειδήσεις όλων όταν βγαίνουν μπροστά και εμπνέουν συντρόφους αλλά και εχθρούς. Όταν δεν λογαριάζουν το προσωπικό κόστος και ακούν αυτά που η ψυχή τους καθορίζει για το καλό αλλά και για την τιμή όχι μόνο την δική τους αλλά και των υπολοίπων.
Στην Ελλάδα απουσιάζουν αυτοί οι ηγέτες. Και άλλη μια τρανή απόδειξη στον απόηχο της παράδοσης της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς ήταν η τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ο άλλοτε ηγέτης χώρας σε οξείς τόνους επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις αποφάσεις του που αφορούσαν την ονοματοδοσία στους Σκοπιανούς. 
Ωστόσο η κίνηση του αυτή έγινε στο και πέντε της Κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα στην γραπτή του δήλωση ο πρώην Πρωθυπουργός τονίζει:

 «Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.
Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».


Ακτινογραφώντας την δήλωση του Καραμανλή

Το γεγονός ότι ο Καραμανλής προέβη σε δήλωση είναι είδηση από μόνη της καθώς η σιωπή του είναι ηχηρή σε σημείο που από τότε που παράδωσε τα κλειδιά της χώρας στον Γιώργο Παπανδρέου περνά απαρατήρητος.
Όταν κανείς θέλει να έχει  αποτέλεσμα η κίνηση σου το παν στην στρατηγική είναι το σωστό timing.
Γιατί να παρέμβει τώρα; Λίγες ώρες πριν κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή των Ελλήνων.  Γιατί στο και πέντε και όχι πολύ πριν.
Που ήταν τόσους μήνες, από τον Ιούνιο που ο Τσίπρας και ο Ζάεφ έβγαιναν χαμογελαστοί φωτογραφίες στις Πρέσπες; Κρυβόταν πίσω από κομματικές γραμμές; Οι πραγματικοί ηγέτες μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις γραμμές ενός κόμματος;
Είναι Μακεδόνας. Ο δεύτερος Μακεδόνας που κυβέρνησε την χώρα, μετά τον θείο του τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και είναι ο μόνο Μακεδόνας εν ζωή που έχει διατελέσει Πρωθυπουργός της χώρας.  Ως Μακεδόνας δεν θυμώνει από την Συμφωνία που δίνει άνευ  όρων το όνομα της Μακεδονίας μας; Όλος του ο θυμός και η ένταση από το μακεδονικό DNA του περιορίζεται στην γραπτή του παράγραφο;
Ή μήπως η έκρηξη αυτή είχε προεκλογικό άρωμα συσπείρωσης;
Κάποια ερωτήματα πίσω από τις γραμμές τις είδησης…
Όπως και να έχει η Μακεδονία «πουλήθηκε» αθόρυβα με αντιδράσεις πιο πολύ επικοινωνιακές παρά αληθινές.


Το παραπάνω έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Καρφί" στις 26-1-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου