Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΦΙΛΗΣ&ΣΙΑ: Σβήνουν την Μακεδονία μας


Αμφισβητούν ανοιχτά την μοναδικότητα της



Έσβησαν την Μακεδονία από το χάρτη και κουνάνε και το δάχτυλο. Βρίσκονται εντός και όχι εκτός των τειχών και δηλώνουν Έλληνες πολίτες και όχι απλοί πολίτες αλλά φέρουν το βουλευτικό αξίωμα.
Αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την ψήφιση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών τόνιζαν από το Βήμα της Βουλής πως είναι αλυτρωτικός ο όρος «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου




Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αναφερόμενος στο θέμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας είπε «Η Mακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική  και όταν ακούγεται ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική είναι  αλυτρωτισμός όσο και αν δεν αρέσει.»
Μάλιστα ο κ. Φίλης προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπάνω λέγοντας «Και για να είμαστε ακόμα πιο συγκεκριμένοι η Μακεδονία έγινε ελληνική».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος τόνισε από  το Βήμα της Βουλής «Αρκετά αλυτρωτικό σύνθημα η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική και δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις»

Λίγες ώρες πριν ο Ιστορικός και καθηγητής στο ΕΚΠΑ Αντώνης Λιάκος  στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής είπε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η «Λυδία λίθος μιας πολιτισμικής αλλαγής» που θα «οριοθετήσει έναν νέο προοδευτικό πόλο» γιατί η Συμφωνία έχει «ευρύτερη σημασία έχοντας να κάνει με την εχθρότητα αναπτύσσεται στην Ελλάδα έναντι των γειτονικών χωρών …».

Επιφανείς Μακεδόνες δίνουν τις δικές τους απαντήσεις σε αυτούς που αμφισβητούν την ελληνικότητα και την μοναδικότητα  της Μακεδονίας μας.
Βούλα Πατουλίδου, Ραχήλ Μακρή, Παναγιώτης Ψωμιάδης και Μιχαήλ Παπανούσης επιμένουν με έμφαση ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Το θέμα έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Καρφί" στις 26-1-2019




Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Ολυμπιονίκης: Επιδιώκουν να παραχαράξουν την ιστορία;


Για κάστρα που πέφτουν από μέσα κάνει λόγο στην τοποθέτηση της στο «Καρφί» η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου. Συγκεκριμένα υπογραμμίζει:

«Έλληνες πολιτικοί που δεν υποστηρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η γνωστή-άγνωστη ομάδα πολιτικών που ανά τους αιώνες επιδιώκει να υπερισχύσει.
Ανήκουν στην ίδια πολιτική σχολή που μιλά για συνωστισμό στη Σμύρνη. Που δε μιλά για γενοκτονίες αλλά για “παράπλευρες απώλειες”. Είναι οι ίδιοι που δίνουν επιχειρήματα στην παγκόσμια κοινότητα, τροφοδοτώντας την ιστορική και γεωγραφική της άγνοια, προκειμένου να καταγράψει ηλίθιες ιστορικές αναλήθειες. Τους λόγους δε μπορώ να χωνέψω. Επιδιώκουν να παραχαράξουν την πρόσφατη ιστορία έτσι ώστε να μιλούν οι επόμενες γενιές για νέους μύθους; Έτσι ώστε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Παύλος Μελάς, να είναι ο επόμενος Ηρακλής και Θησέας στα μελλοντικά κόμικς; Και όλα αυτά για να εξυπηρετήσουν ποιον; Τους Τούρκους; Τους Αλβανούς; Κάποιους Ευρωπαίους; Με τι ανταλλάγματα;
Τα ερωτήματα δικαίως είναι πολλά και αμείλικτα. Και ίσως θα έπρεπε να απασχολήσουν και την δικαιοσύνη.
Τα κάστρα όταν πέφτουν από μέσα είναι πιο τραγικό. Οι "κερκόπορτες" που εντοπίζονται από τους "εφιάλτες" πάντα υπάρχουν σε όλα τα έθνη. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι ποιος τις κτίζει έτσι ώστε κάποιος να τις ανοίγει.
Το ανησυχητικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια το θράσος αυτών είναι τόσο μεγάλο που πλέον δεν κρύβονται. Βγάζουν τις κουκούλες. Τους ξέρουμε, τους ανεχόμαστε, τους εκλέγουμε».
Όπλα τους ο εκφοβισμός, η μυστικοπάθεια, οι ανακρίβειες, η προπαγάνδα, μιλώντας εξ΄ονόματος ενός λαού, του οποίου όμως αποφεύγουν την ετυμηγορία».


Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλετής, επικεφαλής επικεφαλής του πολιτικού φορέα
« ΜΕΤΩΠΟ ΝΙΚΗΣ» : Ο νέος πόλος προοδευτικών απατρίδων


Για έναν νέο προοδευτικό πόλο απατρίδων πολιτικών κάνει λόγο η Ραχήλ Μακρή σχολιάζοντας στο «Καρφί» την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που φωνάζουν πως η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική.
Συγκεκριμένα λέει,

«Οι αρχιερείς του εθνομηδενισμού στην Ελλάδα όπως ο Φίλης και ο Λιάκος, όρθώς χαρακτηρίζουν την προδοτική συμπαιγνία τους με τους φανατικούς μισέλληνες και γενιτσάρους των Σκοπίων ως τη «Λιδία λίθο μιας πολιτισμικής αλλαγής»! Προσβλέπουν δηλαδή σε μια ιδεολογική εθνοκάθαρση ολόκληρου της χώρου της ελληνόφωνης «αριστεράς» που μέχρι σήμερα διατηρούσε κάποια προσχήματα εαμίτικου «πατριωτισμού», και τη δημιουργία — πάνω στα προδοτικά της σκουπίδια — ενός «νέου προοδευτικού πόλου» απάτριδων πολιτικών ευνούχων και σφουγκοκωλαρίων του Τζώρτζ Σόρος, του Ταγίπ Ερντογάν και της Άγκελας Μέρκελ, των οποίων οι γενναιόδωρες χορηγίες, μαζί με τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα φουσκωτά των δουλεμπόρων, και την τρομοκρατία των κουκουλοφόρων, τους κρατάνε στην εξουσία μέχρι να ολοκληρώσουν την «βελούδινη» γενοκτονία και τον διαμελισμό της χώρας που είναι ο απώτερος στόχος των «Πρεσπών» μέσω της παράδοσης στο πολυεθνικό κρατίδιο των Σκοπίων «μακεδονικής» ταυτότητας, ονομασίας, εθνότητας και γλώσσας, με ταυτόχρονη εξόντωση κάθε ίχνους ένδοξης μακεδονικής κληρονομιάς των αρχαίων και συγχρόνων Μακεδόνων. 
Αλλά ας μην είναι τόσο σίγουροι πως θα επιτύχουν στα καταχθόνια προδοτικά τους σχέδια, αφού έξω από τον «προοδευτικό πόλο» που φαντάζονται, θα αντρωθεί ο Νέος Εθνικός Πόλος του Ελληνισμού που θα τους κατατροπώσει «πάλι με χρόνια με καιρούς» όταν δεν θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν μέσα ή έξω από την Ελλάδα.

Παναγιώτης Ψωμιάδης, πρώην περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης : Μια οφειλόμενη απάντηση στους σύγχρονους κομιτατζήδες


Ο πρώην περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στο «Καρφί» κάνει λόγο για «σύγχρονους κομιτατζήδες» που χειροκρότησαν την συμφωνία των Πρεσπών.
Συγκεκριμένα λέει,

«Οι επαγγελματίες του Εθνομηδενισμού, αυτά τα πολιτικά σκουπίδια που υπογράφουν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας για να επιβιώσουν στα βουλευτικά έδρανα μερικούς μήνες ακόμη, συνεχίζουν να λοιδορούν και να προσβάλουν με τον πλέον αισχρό τρόπο τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιστεκόμαστε σθεναρά  στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, στην κλοπή της εθνικής μας ταυτότητας και στο διασυρμό της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
Ο ένας βαφτίζει «αλυτρωτισμό» τη θέση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992 πως η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, ο άλλος για να γίνει ακόμη πιο αρεστός στον ξένο παράγοντα και στα Ιδρύματα που προωθούν την αποεθνικοποίηση και αποθρησκιοποίηση των Ελλήνων φαντασιώνεται Πρέσπες στα Δωδεκάνησα, για να ολοκληρώσουν, προφανώς, την εθνική προδοσία!
Αυτοί οι σύγχρονοι κομιτατζήδες με πάθος νεοφώτιστου γενίτσαρου χειροκρότησαν τη συνθηκολόγηση των Πρεσπών και περιμένουν να δρέψουν τους καρπούς της απόλυτης παράδοσης τους στις προσταγές των αφεντικών.
Από την άλλη πλευρά, όμως, είμαστε εμείς, οι πολλοί, που αρνούμαστε να συμβιβαστούμε, που παραμένουμε στις επάλξεις, που τιμούμε αυτούς που έπεσαν για τη Μακεδονία μας. Είμαστε εμείς, τα «αμόρφωτα εθνίκια» όπως μας χαρακτήρισε κάποτε ο ταλαντούχος σύμβουλος του πρωθυπουργού που θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε αυτή η ντροπιαστική συμφωνία να μην εφαρμοστεί ποτέ!».



Μιχαήλ Παπανούσης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς»: Συνθηκολόγηση σε καιρό ειρήνης


Μια άποψη με ιδιαίτερο κέντρο βάρος είναι του κ. Μιχαήλ Παπανούση ο οποίος είναι πρόεδρος των απογόνων των Μακεδονομάχων. Στο σχόλιο του στο «Καρφί» μιλά για συνθηκολόγηση σε καιρό ειρήνης.
Ειδικότερα τονίζει,
«Ο κ. Φίλης υποστηρίζει ότι είναι αλυτρωτισμός ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική λίγο πριν επικυρωθεί η «Συμφωνία» των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο. Υποστηρίζει ότι Έλληνες κατοίκησαν την Μακεδονία μετά το 1922. Είναι επικίνδυνα ανιστόρητος ή κάτι άλλο συμβαίνει;
Τον παραδίδουμε στις εκατόμβες νεκρών που έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα στην Μακεδονική γη η οποία μιλάει από τα αρχαιολογικά ευρήματα που φωνάζουν αυτό το οποίο φωνάζουμε και εμείς. Τον παραδίδουμε στις επόμενες γενιές σε αυτούς που θα έρθουν και θα τον δικάσουν οι «αγέννητο οι νεκροί».
Τελειώνοντας θέλω να θυμίσω στον κ. Φίλη και σε όλους του ΣΥΝ αυτό ότι για εμάς δεν υπάρχει συμφωνία των Πρεσπών. Είναι καθαρά μια συνθηκολόγηση σε καιρό ειρήνης και δεν θα περάσει. Είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε τα δίκαια και τα ιερά! Ας αναλογιστούν επιτέλους τις ιστορικές ευθύνες τους. Θα τους δικάσει και θα τους τιμωρήσει η ιστορία . Επιτέλους ας σταματήσουν τα ανιστόρητα αφηγήματα».

3 σχόλια: