Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Το 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου


Η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου καλεί τους  φίλους των ταινιών μικρού μήκους  να παρακολουθήσουν τις βραβευμένες ταινίες του ελληνικού προγράμματος της 42ης διοργάνωσης που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Το Φεστιβάλ Δράμας «ταξιδεύει» και φέτος στην Ελλάδα και τον κόσμο με επόμενο σταθμό τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.
Το προσφυγικό, ο πόλεμος και οι συνέπειες τους στα παιδιά, συνεχίζουν να απασχολούν μια μερίδα των νεαρών δημιουργών, όπως και η ανεργία, η φτώχεια, η επαγγελματική κατάρρευση και τα διαψευσμένα όνειρα των νέων στην σύγχρονη Ελλάδα. Η διαχείριση της απώλειας, της ανημποριάς και των γηρατειών, οι σχέσεις μάνας-γιου και κόρης-πατέρα, αλλά και  ο έρωτας που φέτος φαίνεται να εμπνέει ιδιαίτερα τους μικρομηκάδες.
Από τις 240 ελληνικές ταινίες που κατατέθηκαν φέτος (νέο ρεκόρ για το φεστιβάλ), 60 διεκδίκησαν τα βραβεία της 42ης διοργάνωσης ενώ πολλοί είναι και οι δημοφιλείς ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις ταινίες του φετινού φεστιβάλ.
Μεγάλος νικητής Χρυσός Διόνυσος Το «Index» του Νικόλα Κολοβού, μια ταινία με φόντο το προσφυγικό, χάρισε στον Ελληνοσουηδό σκηνοθέτη το δεύτερο Χρυσό Διόνυσο της καριέρας του (μετά το «Σύκο» του 2015).
Το βραβευμένο με το Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου κέρδισε τα βραβεία σκηνοθεσίας και ερμηνείας για τους δύο πρωταγωνιστές του, Νικολάκη Ζεγκίνογλου και Ιώκο Ιωάννη Κοτίδη να σημειώσουμε ότι ο Βασίλης Κεκάτος έγινε ο πρώτος Έλληνας μικρομηκάς που τιμήθηκε με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου