Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΗΠΑ και Γερμανία υποστηρίζουν Σουλτάνο χαστουκίζοντας την Ελλάδα




Ωμή εξομολόγηση ΗΠΑ: Σε πόλεμο θα στηρίξουμε Τουρκία

Γερμανία: Τεμενάδες στον Σουλτάνο για το προσφυγικό


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Μετά το γερμανικό ήρθε και αμερικανικό χαστούκι στη χώρα μας! Πλέον ανοιχτά και απροκάλυπτα  δύο από τους «μεγάλους σύμμαχους» που χρόνια ασκούσαν οι κυβερνήσεις τα θέλω τους στις υποδείξεις τους, στηρίζουν την Τουρκία!
Η Γερμανία που  ήθελε και την Ελλάδα εκτός ΕΕ (και ο Σόιμπλε παραλίγο να τα καταφέρει), που έδινε υποδείξεις στα μνημόνια  και από την άλλη οι ΗΠΑ στηρίζουν Σουλτάνο!
Ο Ερντογάν έχει φέρει το κουστούμι στα μέτρα του και δίπλα του φαίνεται να στέκουν όλοι οι μεγάλοι παίχτες.

Το θέμα έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα Καρφί 23 Νοεμβρίου 2019






















Η ωμή αποκάλυψη

Να μην περιμένουμε υποστήριξη από τους ΗΠΑ υπό τον Τραμπ σε περίπτωση θερμού επεισοδίου είπε ξεκάθαρα ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς.
«Λυπάμαι που το λέω, αλλά εάν η Ελλάδα χρειαστεί τη στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δε νομίζω ότι θα την έχει από τον πρόεδρο Τραμπ», απάντησε σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια του Delphi Forum και τους «Καθημερινής», που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, τους μετέδωσε η ανταποκρίτρια τους ΕΡΤ στην αμερικανική πρωτεύουσα, Λένα Αργύρη.

Ερντογάν: Είπα στον Τραμπ ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τους S-400


Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η επίσκεψη Ερντογάν στον Τράμπ.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι διεμήνυσε στον Τραμπ πως, αν οι ΗΠΑ διατηρήσουν την «αδιάλλακτη στάση τους» στο θέμα των F-35, η Τουρκία θα αναζητήσει εναλλακτικές για να ικανοποιήσει τις μεσοπρόθεσμες αμυντικές της ανάγκες
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον του ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ. Αυτό ίσως θορύβησε τον πλανητάρχη που θέλει να έχει στο «πελατολόγιο» του τον σουλτάνο.

Και οι  υποκριτές Ευρωπαίοι υποκλίνονται στον Τούρκο

Η Ευρώπη των αξιών, του Πολιτισμού με την ανθρωπιστική σκέψη φοβάται μη γεμίσει από τους πρόσφυγες που «κρατά» ο Ερντογάν στην Τουρκία.
Όχι μόνο δεν τον καταγγέλλει κανείς για τους ωμούς εκβιασμούς αλλά, αντιθέτως,  ζητούν να του δοθούν τα λεφτά που απαιτεί, και γρήγορα.

Κι αφού η υποκρισία περνάει στην Ε.Ε., παριστάνει και τον απηνή διώκτη της τρομοκρατίας, την ώρα που κυνηγά να εξοντώσει τους Κούρδους και κάνει τα στραβά μάτια στον ISIS, με τον οποίο έχει καταγγελθεί πολλάκις ότι συνεργάζεται.

Οι Γερμανοί επικροτούν, χειροκροτούν και στηρίζουν Ερντογάν


Η διπλή γλώσσα των Γερμανών και οι ευχαριστίες στην Τουρκία «Η Τουρκία έχει προσφέρει μεγάλη υπηρεσία όχι μόνο στη Γερμανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπου μπορούμε να προσφέρουμε, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία, σε ό,τι επιθυμεί. Χωρίς τη δική σας αλληλεγγύη, το μεταναστευτικό πρόβλημα στην περιοχή μας δεν θα μπορούσε να ξεπεραστεί. Είναι ένα επίτευγμα που θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία». Αυτά ήταν τα λόγια του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, προς τους Τούρκους αξιωματούχους κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου