Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Κείμενο ακατάλληλο για ψηφιακούς «εραστές»


Κόκκινο του πάθους απλώνεται στα μάτια όλων σήμερα. Ακόμη και αν δεν είναι κάποιος ερωτευμένος, ακόμη και αν δεν έχει βρει το άλλο του μισό η ημέρα τον προδιαθέτει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Το ότι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει ενσωματωθεί με το εμπόριο είναι κάτι που είναι χιλιογραμμένο και χιλιοειπωμένο. Με μια πιο θετική οπτική ματιά όμως μπορεί να ειπωθεί ότι μέσω της προσφοράς και της ζήτησης - για σήμερα τουλάχιστον - υπάρχουν τα υλικά μέσα για να «ντύσει» κανείς τον έρωτα του όπως επιθυμεί αν προτιμάτε όπως το έχει φανταστεί.
Την εποχή όμως που κυριεύουν τα social media αναρωτιέται κανείς πως ο έρωτας έχει τη μορφή που του αρμόζει.  Σπανίσανε στο δρόμο τα ζευγάρια να περπατάνε χέρι-χέρι, οι καρδιές χαραγμένες σε παγκάκια να «μαρτυρούν» όρκους ενθουσιασμού και έρωτα.
Τώρα πια μόνο η διαφήμιση της Lacta μένει να θυμίζει όλο τον χρόνο το πόσο μαγικός είναι ο έρωτας.
Οι ρυθμοί εξοντωτικοί, το πλήθος των απαιτήσεων μεγάλος θα απαντήσει κάποιος. Όμως πάντοτε δεν υπήρχαν αυτά πριν βγουν οι καρδούλες του chat στο facebook;
Τώρα κανείς εκφράζεται ή κολακεύεται με μια εικονική καρδιά…!Τι κρίμα!
Κάποιοι τις πιστεύουν και επενδύουν σε αυτές, οι δέκτες είναι έτοιμοι για μια ψεύτικη, ψηφιακή, άμορφη καρδιά να ανταλλάξουν την δική τους, θεωρώντας ότι πράττουν το σωστό στο βωμό του φτερωτού Θεού.
Οι πομποί όμως σαγηνεύονται από την ψηφιακή δύναμη της μικρογραφίας και εφιστούν την προσοχή τους μόνο στο να μαζέψουν όλο και περισσότερους θαυμαστές.
Το αποτέλεσμα; Μόνο μια μέρα τον χρόνο να γιορτάζεται το πιο όμορφο συναίσθημα της ζωής όπως αυτό του αρμόζει..
Είναι άδικο για τις ζωές όσων δεν αναγνωρίζουν την αληθινή όψη του έρωτα, στην πλατωνική του μορφή και ψάχνουν να τους αποδοθεί η δικαιοσύνη της αγάπης μέσα από κλικ και φαντάσματα.
Άλλωστε ό,τι αξίζει βρίσκεται στην υπέρβαση, όχι στο πως βολεύει... Με αφορμή την σημερινή ημέρα κάντε τις υπερβάσεις σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου