Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τιμούν σήμερα δύο από τους Ανθρώπους που είναι αφανείς ήρωες

Η Ελπινίκη Βελεγράκη και ο  Αλέξανδρος Ταξιλδάρης τιμούνται για το έργο τους

Σε μια εποχή που τα κοινωνικά στερεότυπα καταρρέουν, που η Υγεία και η Παιδεία νοσούν και η ανθρωπιά μεταξύ μας ακροβατεί μεταξύ της επιβίωσης στα χρόνια των μνημονίων και του πρωτογενούς πλεονάσματος υπάρχουν Άνθρωποι που σκέφτονται, πράττουν, εκτελούν για το καλό άλλων.

Δύο από αυτούς θα τιμήσει σήμερα ο φορέας Μαζί για το Παιδί στο πλαίσιο των βραβείων που έγιναν θεσμός για αυτούς που ακόμα νοιάζονται για τον πλησίον τους.
Μάλιστα Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί.
«Σκοπός του θεσμού, που ξεκίνησε από το 2011, είναι να αναδειχτεί το έργο αφανών ανθρώπων, που προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο, ανατρέποντας τα κοινωνικά δεδομένα και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση», μας εξηγεί η υπεύθυνη επικοινωνίας του φορέα κα. Μαρία Χατζηνικολάκη


Κα. Χαζτηνικολάκη σήμερα θα λάβουν χώρα τα βραβεία του φορέα Μαζί για το Παιδί…
 
Η κα. Χατζηνικολάκη μιλάεει

«Πρόκειται για τα βραβεία «Μαζί για το Παιδί, είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε από το 2011 φιλοδοξώντας να αναδείξει τους αφανής ήρωες της καθημερινότητας. Είναι άνθρωποι που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα και προσφέρουν σημαντικό έργο εθελοντικά σε όλους τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη…και στην κοινωνία βέβαια. Και αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς».

Ποιους θα βραβεύσετε απόψε;
«Με το βραβείο «Έργο ζωής» θα τιμήσουμε την κα. Ελπινίκη Βελεγράκη, από τα Χανιά, που από το 1995 αφιέρωσε τη ζωή της στην ίδρυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ), με σκοπό να συμβάλλει, σε μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή, των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Το Βραβείο «Μάθημα Ζωής»  απονέμεται στον κ. Αλέξανδρο Ταξιλδάρη από την Κομοτηνή και αργυρό Παραολυμπιονίκη κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο κύριος Ταξιλδάρης, υπερβαίνοντας τους περιορισμούς της αναπηρίας του,  δεν κατάφερε να μας κάνει περήφανους μόνο με τις αθλητικές του διακρίσεις, αλλά εργάστηκε σκληρά ιδρύοντας το σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και το σωματείο «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» με σκοπό να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους με αναπηρίες να αυτονομηθούν και να ζουν με αξιοπρέπεια. Έχει μετατρέψει με την στήριξη της Τοπικής αυτοδιοίκησης  την Κομοτηνή σε μια πόλη προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρίες.  Μάλιστα χάρις τις πρωτοβουλίες του η Κομοτηνή είναι μια πόλη υποψήφια για να τιμηθεί από την Ευρώπη γι’ αυτόν το λόγο».



Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπουν τα βραβεία αυτά;

«Το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα μας οι οποίοι δεν περιμένουν να κάνουν κάποιοι άλλοι κάτι για τον τόπο ή για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, αναλαμβάνουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία, χωρίς να είναι γνωστοί, χωρίς να είναι διάσημοι, χωρίς να έχουν κάποιον από πίσω. Ανοίγουν αυτοί τον δρόμο, είναι οι πρωτοπόροι και αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχουμε ανάγκη σήμερα και γι’ αυτό τους τιμάμε»
 

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου