Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ο Ιάσονας το πρωί έδινε Πανελλήνιες και το βράδυ τύλιγε σάντουιτς σε καντίνα- Βιωματική ιστορία που την μοιράζεται με το Πινάκιο η Εύη Μόραλη

Η αναγνώστρια του Πινακίου, Εύη Μόραλη, μας έστειλε μια βιωματική ιστορία,  μέσα από την οποία αποτυπώνεται η πραγματικότητα ενός τελειόφοιτου  μαθητή στην Ελλάδα του σήμερα.

Η Εύη, τα ξημερώματα του Σαββάτου  γνώρισε έναν μαθητή  Λυκείου που το πρωί της προηγούμενης ημέρας  διαγωνίστηκε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, πρώτη ημέρα των Πανελληνίων,  και το βράδυ εκπαιδευόταν για να πιάσει δουλειά σε μία  καντίνα κάπου στην Αθήνα.

Ο  νεαρός  είναι αποφασισμένος να χαράξει το δικό του δρόμο...προκειμένου να σπουδάσει αυτό που του αρέσει. Παράλληλα, παλεύει  να σταθεί με αξιοπρέπεια  στην κοινωνία βοηθώντας οικονομικά τους γονείς του. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις αντιξοότητες που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια, αυτός ανοίγει τα φτερά του κόντρα σε όλα και ετοιμάζεται να πετάξει προς τη δική του Ιθάκη.
Διαβάστε τη μικρή ιστορία της διπλανής πόρτας που μας έστειλε η Εύη Μόραλη και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...


Ο  υποψήφιος εισακτέος για την 3βάθμια εκπαίδευση χθες τύλιγε σάντουιτς
«Χθες το βράδυ, γνώρισα ένα παιδί τελειόφοιτο Λυκείου. Χθες ήταν η πρώτη μέρα των εξετάσεων.
Το πρωί πήγε στην εξέταση κανονικά. Στις 3 τα ξημερώματα, ακόμα όρθιος από το πρωί, εκπαιδευόταν για να γίνει πωλητής φαγητού σε νυχτερινό φαγάδικο.
Με κοίταξε με αγωνία, τα μαλλιά του ξυρισμένα από τη μία πλευρά και μακριά από την άλλη. Το look του λίγο "περίεργο". Η αγωνία του ήταν να τα καταφέρει και στην εκπαίδευση και στις πανελλήνιες."Θέλω να γίνω ηχολήπτης, μόνο αυτό αγαπάω", μου είπε." Στην Ελλάδα, δεν έχει μία σοβαρή σχολή για να το σπουδάσω. Στο εξωτερικό δεν μπορούν να με στείλουν οι γονείς μου, πρέπει να δουλέψω. Θα γίνω ηχολήπτης, μόνο αυτό αγαπώ", επανέλαβε. Πήρα το νερό και έπινα σιγα-σιγά για να κερδίσω χρόνο και να τον ακούσω. Ο Ιάσονας, ένα αξιαγάπητο παιδί, με αγωνία για το αύριο, με μια νυχτερινή βάρδια που πιθανόν να κάνει μέσα στις εξετάσεις και το όνειρό του ζωγραφισμένο στα μάτια του. Ιάσονα, μακάρι να πετύχεις»!

2 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στον Ιάσονα για την προσπάθεια του και την βοήθεια στην οικογένεια του, μακάρι να πετύχει αυτό που θέλει. Ευχαριστούμε Εύη για αυτή την ιστορία που μας πρόσφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιασονα εχεις την θερμη υποστηριξη του keilamar crew!

    ΑπάντησηΔιαγραφή