Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

"Νύχτα Γάμου" στην παραλία

Αν είστε στη διαδικασία και ψάχνετε βιβλίο για την παραλία σας έχουμε την κατάλληλη πρόταση. Αυτή δεν είναι άλλη από την «Νύχτα Γάμου» της Σόφι Κινσέλα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Νύχτα Γάμου: Ανάλυση από τη Σοφία Συρίγου

Η Σοφία Συρίγου μας «ταξιδεύει» στις σελίδες του βιβλίου σε λίγες γραμμές...
Συγκεκριμένα υπογραμμίζει:
«Τα ημερολόγια της Λότι και Φλις. Η μία συναισθηματικά συγχυσμένη, οδηγούμενη σε «ατυχείς επιλογές» έπειτα από ερωτικές απογοητεύσεις. Η άλλη φαινομενικά σκληρή απέναντι στο διαζύγιο και αφοσιωμένη στο παιδί και στην εργασία της. Και οι δύο αδελφές στηρίζουν η μία την άλλη με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, επιθυμώντας τον ίδιο σκοπό∙ την ευτυχία. Η Φλις αόρατα υπερπροστατευτική απέναντι στη Λότις και εκείνη ανυπάκουη στις συμβουλές της πρώτης. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις απρόβλεπτες ανατροπές στη ζωή τους; Θα βρουν τη χρυσή τομή που τις ενώνει;
Ένα σύγχρονο ηθογραφικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει εικόνες και συναισθήματα μέσα από τις λεπτομερειακές περιγραφές σκηνικών και προσώπων. Η ανάγνωση αυτομάτως προβάλλει στο νου των αναγνωστών φιγούρες ηρώων, τοπία και έντονα συναισθήματα φαντάζοντας ολωσδιόλου πραγματικά. Καθώς ξεφυλλίζονται οι σελίδες οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο κωμικές όσο και αγωνιώδεις ταυτόχρονα. Ίσως μερικές φορές να φαντάζουν σαν γυρίσματα από παλιά ελληνική κωμωδία. Ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που σίγουρα ο κάθε αναγνώστης θα ανακαλύψει κοινά χαρακτηριστικά με τους ήρωες.
Η ζωή τελικά είναι απρόβλεπτη».


Σύμφωνα με το οπισθόφυλλο:

Η Λότι έχει βαρεθεί τις μακροχρόνιες σχέσεις με άντρες που δε θέλουν δεσμεύσεις και παιδιά. Όταν ο Μπεν, ο νεανικός της έρωτας, εμφανίζεται και πάλι στη ζωή της και της θυμίζει τη συμφωνία τους να παντρευτούν οι δυο τους αν στα τριάντα τους δεν έχουν βρει το ιδανικό ταίρι, αρπάζει την ευκαιρία. Δε χρειάζονται ραντεβού και αρραβώνες – μια απλή γαμήλια τελετή δίχως καλεσμένους είναι ό,τι πρέπει. Για να ακολουθήσει το ταξίδι του μέλιτος στο ελληνικό νησί όπου πρωτοσυναντήθηκαν. Αλλά η Φλις, η αδελφή της Λότι, προσπαθεί να ξεπεράσει ένα εφιαλτικό διαζύγιο, είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τη Λότι να οδηγηθεί στα ίδια λάθη με εκείνη και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εμποδίσει την ολοκλήρωση αυτού του γάμου. Άραγε η Λότι και ο Μπεν θα καταφέρουν να έχουν μια πρώτη νύχτα γάμου που θα θυμούνται για πάντα;

Η Σόφι Κινσέλα
Η Σόφι Κινσέλα γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και οικονομικά στο Νιου Κόλετζ του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί ως δασκάλα και δημοσιογράφος με ειδίκευση σε οικονομικά θέματα. Το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο έγραψε στην ηλικία των 24 ετών και εκδόθηκε με το πραγματικό της όνομα, Μάντλεν Ουίκαμ, αγκαλιάστηκε από αναγνώστες και κριτικούς και μπήκε στη λίστα των μπεστ σέλερ. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα. Ανάμεσά τους και η πασίγνωστη σειρά Ψωνίζω, άρα υπάρχω, η οποία έχει γυριστεί κινηματογραφική ταινία. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ, που ήταν υποψήφιο για το British Book Award 2006, ενώ γυρίζεται κινηματογραφική ταινία, ΤΡΕΛΟΚΟΡΙΤΣΑ, ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ και ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙQ. Η Σόφι Κινσέλα ζει στο Λονδίνο με τον άντρα της και τα τρία παιδιά τους.

Κερδίστε 2 αντίτυπα
Οι εκδόσεις Ψυχογιός σε συνεργασία με το Πινάκιο προσφέρουν σε 2 από εσάς τη «Νύχτα Γάμου» της Σόφι Κινσέλα.
Δεν έχετε από το να κάνετε like εδώ και στην συνέχεια να στείλετε mailστο pinakio.blogspot@gmail.com Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο λογαριασμό του facebook του Πινακίου.  Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Ψυχογιός για την ευγενή διάθεση των βιβλίων.


13 σχόλια:

  1. Καλημέρα
    Έτοιμη η ανάρτηση του διαγωνισμού στο KERDISETO και στη σελίδα μας στο Facebook Kerdiseto-Δωρεάν Online Διαγωνισμοί

    Η ανάρτηση εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για το διαγωνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για το δώρο και την ευκαιρία συμμετοχής!!! Ο διαγωνισμός σας προβάλλεται στο Save and Win GREECE, δείτε τον εδώ: http://www.saveandwin.gr/wvpcj

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελεια σας ευχαριστουμε πολυ πολυ ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη τυχη σε ολους!
    aspakat808@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβερά ενδιαφέρον βιβλίο! το χει διαβάσει μια φίλη μου και το θέλω και εγώ! καλή επιτυχία σε όλους και ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
    ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή