Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τρακτέρ στην άσφαλτο

Ο Σπύρος Μουρατίδης σκιαγραφεί  με το πενάκι του τις αγροτικές κινητοποιήσεις
















Πολιτική λύση «και όχι και ποινικοποίηση του αγώνα» τους ζητούν από την κυβέρνηση οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, τονίζοντας ότι «δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια». Ανοιχτό αφήνουν από την πλευρά τους το ενδεχόμενο διαλόγου με συγκεκριμένη ατζέντα, επί των προτάσεων που καταθέτουν, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών

Μπλόκο Νίκαιας: «Δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια»
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, υπογραμμίζει την αμετακίνητη στάση των αγροτών να κατέλθουν την Παρασκευή στην Αθήνα.
Κάνει επίσης λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και σημειώνει ότι οι αγρότες διεκδικούν λύσεις για προβλήματα επιβίωσης.
«Εμείς δηλώνουμε ότι και θα πραγματοποιηθεί η κάθοδος μας στην Αθήνα και θα διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα μαζί με το λαό των Αθηνών και για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας, αλλά και για να παλέψουμε μαζί, αφού το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού είναι κοινό και ο κοινός αγώνας θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αποχωρήσουμε με άδεια χέρια», συμπληρώνει.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή, οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, ενώ όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 10 π.μ. την Τετάρτη θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με γενικό θέμα «γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».
Στο μεταξύ, συνεχίζοντας τους αποκλεισμούς επαρχιακών οδών και εναλλακτικών διαδρομών, από τις 5 μέχρι τις 8.30 μ.μ. παρέμεινε κλειστή η επαρχιακή οδός Λάρισας - Αγιάς στο ύψος του Γερακαρίου, έκλεισε από τις 5 το απόγευμα και για μιάμιση ώρα ο κόμβος Πλατυκάμπου στην παλιά Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου και έκλεισε επίσης και η νέα Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης από τις 4 μ.μ. στο ύψος του Αργυροπουλίου.
Τέμπη: Ανοιχτοί σε διάλογο επί των προτάσεών τους οι αγρότες
«Πλέον οι αγρότες με το έγγραφο που στέλνουνε, έχουνε τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις, οπότε η κυβέρνηση είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να κάνει λίγο στην άκρη το ασφαλιστικό και να συζητήσει τις απόψεις των αγροτών», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης.
Τόνισε επίσης ότι «όποτε μας καλέσει σε διάλογο ο πρωθυπουργός, επί των προτάσεων που του καταθέτουμε, εμείς θα πάμε». Όπως εξήγησε ο κ. Καλογιάννης, «το αργότερο εντός της αυριανής ημέρας το κείμενο με τις προτάσεις μας θα φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και θα περιμένουμε τις εξελίξεις».
Πάντως, οι αγρότες συνεχίζουν τον επ΄αόριστον αποκλεισμό της Κοιλάδας των Τεμπών.
Κρήτη: Την Πέμπτη η αναχώρηση των αγροτών
Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να αναχωρήσουν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν στην Αθήνα οι αγρότες των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και φορολογικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου