Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Παντελής Παντελίδης: Ο «κομήτης» που τον κράτησε ο Ουρανός στην αγκαλιά του

Ο Παντελής Παντελίδης "εσβησε" στην άσφαλτο

Είναι από τα ενσταντανέ της ζωής που δεν τα χωρά ανθρώπινος νους. Είναι τα καρέ που δεν θες να τα πιστέψεις. Ο Παντελής Παντελίδης…νεκρός! Η είδηση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία «παρέλυσε» τους πάντες στο άκουσμα της.
O μόλις 33χρονος, έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και στο οποίο επέβαιναν και δύο γυναίκες, εξετράπη της πορείας του, από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες.
Ο γνωστός τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται πλέον στον «Ευαγγελισμό» σε σοβαρή κατάσταση.
Η μοίρα επιφύλαξε το πιο σκληρό της πρόσωπο στον νέο ταλαντούχο και του στέρησε την ζωή.
Μια λέξη κρέμεται από τα χείλη της κοινής γνώμης…Κρίμα…
Ο Παντελίδης σαν άλλος μετεωρίτης έλαμψε με το ταλέντο του αλλά «έσβησε» ακαριαία λες και ο Ουρανός τον ήθελε στην δικιά του στράτα… Σίγουρα όμως στις «εξόδους» του θα γεμίζει με νότες και την χαρακτηριστική φωνή του τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας.



Από το Ναυτικό στο απόγειο 

Ο 33χρονος τραγουδοποιός μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής. Ο Παντελής ήταν αυτοδίδακτος, μόνος του έμαθε να παίζει μουσικά όργανα, ενώ παρότι τα τελευταία χρόνια τα τραγούδια που έλεγε ο ίδιος ή που τραγουδούσαν άλλοι σημείωναν μεγάλη επιτυχία, συνέχισε να εργάζεται στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, που διατηρούσε μαζί με την οικογένεια του στη Νέα Ιωνία.

Από το YouTube
Από μικρός έγραφε τραγούδια, τα οποία βιντεοσκοπούσε και τα έστελνε στους φίλους του. Αυτοί, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, τα ανέβασαν στο YouTube, μέσα από το οποίο και έγινε γνωστός. Πολλοί ήταν τότε αυτοί που μίλησαν για το «φαινόμενο Παντελίδη», καθώς ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που έγινε διάσημος μέσω του διαδικτύου και όχι από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά τάλεντ σόου.


Επιτυχίες ανεπανάληπτες
Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά και από το Πολεμική Ναυτικό παραιτήθηκε όταν έκλεισε την πρώτη του δουλειά ως τραγουδιστής. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά». Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου