Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Στην Ευρώπη των τραπεζών οι θάλασσες είναι βαμμένες με αίμα!!!

Οι φαλαινοθήρες ξεκληρίζουν κοπάδια από απειλούμενα είδη φαλαινών. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία της National Geographic οι Ισλανδοί έχουν ανασύρει μια πτεροφάλαινα στο αλιευτικό τους.
Την ίδια ώρα έχουν πληθύνει οι φωνές που θέλουν την Ελλάδα εκτός ζώνης Σένγκεν (με πρόσχημα το μεταναστευτικό ζήτημα) ενώ κάνουν λόγο ακόμη και για Grexit αφήνοντας υπόνοιες πως οι Έλληνες δεν αξίζει να μετέχουμε στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα...
Ένα οικοδόμημα που μυρίζει σαπίλα από τα χρήματα των Τραπεζών, ένα οικοδόμημα που κρατά σφραγισμένες τις πόρτες του σε ανθρώπους που αναζητούν την γη να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μακρυά από τις ιαχές του πολέμου, αυτό το οικοδόμημα που δεν αναγνωρίζει τους άγνωστους ήρωες του Αιγαίου που μάχονται με την θάλασσα προκειμένου να σύρουν στην στεριά σώους μετανάστες. Αυτό είναι το οικοδόμημα που κλείνει τα μάτια στην παραπάνω εικόνα...
Στο δικό μας σπίτι ο Πολιτισμός έχει νόημα πρωταρχικής σημασίας, έχει και έναν παρανομαστή ο οποίος μεταφράζεται σε σεβασμό στην ζωή και στην ύπαρξη. Στον τίτλο του National Geographic ο ρεπόρτερ αναρωτιέται,  αφού οι Ισλανδοί δεν αγαπάνε το κρέας της φάλαινας γιατί την κυνηγούν με μανία; Η απάντηση είναι απλή...γιατί στην Ευρώπη των τραπεζών οι θάλασσες πρέπει να είναι βαμμένες με αίμα! Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς τέτοια βιαιότητα; Πως μπορεί να εξηγήσει κανείς τις δηλώσεις που ακούστηκαν στους διαδρόμους των Βρυξελλών και είχαν αποδέκτες τους Έλληνες αξιωματούχους. Και ποιες ήταν αυτές; Για να μην περνούν τον Αιγαίο (σ.σ οι μετανάστες) πνίξτε τους... (δηλώσεις βέβαια που δεν έγιναν ποτέ on-air).
Πολύ φοβούμαι πως το αίμα των θαλασσών θα πνίξει αυτό το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αν δεν αλλάξει γνώμονα προς τον Πολιτισμό του.
Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου