Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Βόλτα (πάνω) στην λίμνη της Καστοριάς για μικρό αρκουδάκι

Πηγή Φωτογραφιών: Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς - Chr. Toskos

Και εκεί που έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους είδαν ένα αρκουδάκι να περπατά στην παγωμένη λίμνη. Δεν συνέβη σε κάποια χώρα του εξωτερικού, αλλά στην Καστοριά.

«Βλέπαμε την αρκούδα που είναι μικρής ηλικίας, περίπου 3 χρονών, να παίζει με τα πουλιά και να κατευθύνεται όλο και προς την πόλη. Προσπαθήσαμε τότε να την τρομάξουμε με κροτίδες και κόρνες, φοβούμενοι πάντα μη τυχόν σπάσει ο πάγος και εγκλωβιστεί στα παγωμένα νερά» περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος του «Αρκτούρου» και της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.
 Το αρκουδάκι στην αρχή, όπως λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος, αντί να τρομάξει και να φύγει, λούφαξε στα καλάμια ενώ όσο η ώρα περνούσε, μαζεύονταν στο σημείο όλο και περισσότερος κόσμος που ήθελε να δει από κοντά την αρκούδα, εμποδίζοντας όμως την επιχείρηση απομάκρυνσής της.
«Τελικά, αφού καταφέραμε να διώξουμε πρώτα τον κόσμο, κατευθύναμε την αρκούδα προς το βουνό απ΄όπου και έφυγε, μετά από περίπου 4 ώρες... βόλτα στην λίμνη» καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.Να σημειωθεί πως η Καστοριά είναι από τα πιο ευλογημένα μέρη της Ελλάδας σε πανίδα και χλωρίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου