Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί το νέο του «Διαμάντι» είναι ο Νίκος Παππάς



Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Στην μετά εποχή Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις. 
Η διεξαγωγή του νέου τύπου Euroleague σε συνδυασμό με τις εγχώριες διεκδικήσεις δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης. Και ενώ η ομάδα στην αρχή της σεζόν είχε στηθεί, είχαν μοιραστεί ρόλοι ήρθε το 25ποντο χαστούκι από τον Ολυμπιακό το οποίο κόστισε την αποπομπή του coach Αργύρη Πεδουλάκη.
Ο διάδοχος του ο star Πασκουάλ αρχικά πήγαινε σε safe λύσεις με 4 Αμερικανούς και τον Καλάθη βασικούς. Και παρά το γεγονός ότι τα media είχαν προδικάσει ότι ο Καλάθης θα είναι αυτός ο παίχτης που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας του Παναθηναϊκού διαψεύθηκαν μετά τις νωθρές εμφανίσεις του ομογενή γκαρντ.
Κάποια στιγμή ο Πασκουάλ ανακατεύοντας την τράπουλα άρχισε και έδινε χρόνο συμμετοχής στον Νίκο Παππά. Όταν η μπάλα έκαιγε ο  Παππάς δήλωνε «παρών».
Πιο ώριμος από ποτέ, πιο νηφάλιος και ουσιαστικός στο παιχνίδι του έδινε λύσεις στις πιο κρίσιμες στιγμές. Αλλά ταυτόχρονα έκανε και πολύ δουλειά που τα στατιστικά δεν την αντικατοπτρίζουν ποτέ.  Δυνατές άμυνες και μετάδοση του πάθους για την νίκη ήταν τα στοιχεία που κατέθετε στο γήπεδο και άλλαζε πάντα η ψυχολογία της ομάδας.

Το «θρασύ»  κάρφωμα του απέναντι στην άμυνα της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (το ίδιο έκανε και πριν λίγες ημέρες κόντρα στην Γαλατά) προκάλεσε ψυχολογική ανάταση στους υπόλοιπους και ακολούθησαν το σάλπισμα της νίκης. Δεν έβαλε άλλον πόντο σε εκείνο τον αγώνα αλλά μοίρασε το παιχνίδι, βγάζοντας τρομερές ασίστ και ώθησε την ομάδα να κυριαρχήσει έναντι του τιμ του coach Μπαρτζώκα.

Το κάζο της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό παραλίγο να έρθει στην Πάτρα από τον νεοφώτιστο Προμηθέα. Όταν ο Πασκουάλ έβαλε τον Παππά τα γεγονότα πήραν την τροπή που έπρεπε και ο Έλληνας γκαρντ οδήγησε την ομάδα του στην νίκη.
Το highlight του αγώνα ήταν όταν στο τέλος της αναμέτρησης εκατοντάδες φίλοι του Παναθηναϊκού φώναζαν ρυθμικά το όνομα του και εκείνος συγκινήθηκε και λίγο έλειψε να κλάψει.
Τελικά μήπως ψάχνουν αλλού τον νέο ηγέτη του Παναθηναϊκού ενώ είναι ήδη εδώ; Ένας Έλληνας που ξέρει τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός και καταθέτει την ψυχή του κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ; Σίγουρα αν ο Παππάς είχε το χρόνο που του αναλογεί ο Παναθηναϊκός θα ήταν ένα level πιο ψηλά…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου