Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Οινο… τομώ: Δέκα χρόνια αρχαιοελληνική οινοποίηση Ηλέσιον


Τα πρώτα δέκα χρόνια είναι δύσκολα. Μετά, τα δύσκολα συνεχίζονται αλλά, αν ως τότε ζεις… σημαίνει πως έχεις δυνατό εφαλτήριο, γνώσεις, κουράγιο και όλα τα πολύτιμα εφόδια που χρειάζεσαι, για να πετύχεις έναν αξιοπρεπή στόχο και να συνεχίσεις.
Στον Οργανισμό Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον, έχουμε σκοπό την Διάσωση, Διατήρηση και Διάδοση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς, την συνέχιση της Ζωής, την Διαφύλαξη του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας.

Φέτος, κλείνουμε τα δέκα χρόνια ζωής
και το γιορτάζουμε σ’ ένα όμορφο συμπόσιο.
Όχι γιατί μας αρέσουν οι φιέστες, αλλά επειδή ο λαός μας συνηθίζει τα γλέντια ψυχικής τόνωσης, τόσο πριν την μάχη… όσο και μετά την νίκη!
Εμείς, αποφασίσαμε να σβήσουμε τα δέκα κεράκια και να γλεντήσουμε με φίλους και υποστηρικτές, για να περάσουμε το μήνυμα ότι:


Σε ετούτη εδώ την μικρή και μέγιστη πατρίδα… δεν έχουν τελειώσει όλα!


Αξίζει να δώσουμε μάχες και να αλλάξουμε προτεραιότητες, αξιοποιώντας την παρακαταθήκη των προγόνων μας. Είναι ζητούμενο, ως διέξοδος από το σκοτάδι, τα θαυμαστά ταξίδια στο μέλλον, με… όχημα την Παράδοση και αρωγό την Φύση.
Στα δέκα χρόνια ζωής του Οργ. Ηλέσιον, ερευνήσαμε, εντοπίσαμε, καταγράψαμε και αναγεννήσαμε άγρια και παραδοσιακά κλήματα της Γκιώνας και της Οίτης.
Μετά από πολυετή έρευνα, το 2008 δημιουργήσαμε τον πρώτο βιολογικό οίνο φυσικής οινοποίησης χωρίς προσθήκη θειωδών συντηρητικών -με βάση ΑρχαιοΕλληνικά πρότυπα- ο οποίος με την πάροδο του χρόνου γινόταν όλο και καλύτερος.
Επίσης, το «Σταφυλόμελο», το «Ειδύλλι», το άγριο ρύζι «Ρυζείς», καθώς και όλα τα άλλα προϊόντα μας, είναι αποτέλεσμα φυσικής βιολογικής καλλιέργειας και επεξεργασίας με… δίπλωμα καινοτομίας!
Με την δημιουργία του Οργ. Ηλέσιον έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για την σταδιακά αυξανόμενη παραγωγή ζωντανών οίνων, οι οποίοι αποτελούν δώρο υγείας για τον ανθρώπινο οργανισμό και τομή στα οινοποιητικά δεδομένα διεθνώς.


Ηλέσιον ετών δέκα… Μια πορεία που δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.


Ιδέα, όνειρα, συζητήσεις δίχως τέλος, προσδοκίες, στιγμιαίες απογοητεύσεις, πολλή δουλειά, εκατοντάδες προωθητικά κείμενα, ορθοστασία, ατελείωτα χιλιόμετρα, λουμπάγκο, στομαχόπονοι, νεύρα, κλάματα... Αλλά και καλά λόγια, χαμόγελα, αγκαλιάσματα, αισιοδοξία, επιτυχίες, καινοτομίες, υπερηφάνεια, ελπίδες και… νέοι στόχοι!
…Γιατί εμείς συνεχίζουμε! Γιατί το κερδίσαμε το στοίχημα, παρά την αρχική αποθάρρυνση από τους… ειδικούς και χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2018, 6μ.μ.
στο Κέντρο Πολιτισμού «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων. Αίθουσα «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα»,
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο (Γέφυρα Πουλόπουλου).
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης (σύντομη περιγραφή):

Καλωσόρισμα από τον κ. Σπύρο Μερκούρη.
Έναρξη Αρχαιοελληνικού συμποσίου με μουσικά δρώμενα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής ΚΛηρονομιάς «ΛύρΑυλος», σύντομες αναφορές και σύνδεσή τους με την εξέλιξη του κρασιού και της μουσικής μέχρι τον 20ο αιώνα.
Ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί και παρουσίαση των στόχων, καθώς και των καινοτομιών του Οργανισμού Ηλέσιον.
Ζωντανό ρεμπέτικο – λαϊκό πρόγραμμα από την «LRA Band» με την Ανατολή Μαργιόλα.
Έκθεση - γευστική δοκιμή των καινοτόμων προϊόντων του Οργ. Ηλέσιον.
Μπουφές συνοδευτικός του συμποσίου.


10 Χρόνια Ηλέσιον!

10 Χρόνια κρασί χωρίς προσθήκη θειωδών!
10 Χρόνια φυσική καλλιέργεια και οινοποίηση!
10 Χρόνια συλλογή και διάσωση άγριων κλημάτων!
Σημείωση: Για πρόσκληση ελευθέρας εισόδου, παρακαλούμε καταχωρείστε τα στοιχεία σας για την εκδήλωση "ΟΙΝΟΤΟΜΩ" - Δέκα χρόνια Ηλέσιον πατώντας εδώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου