Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλές ευχές για μαθητές και γονείς με "Πνοή" αισιοδοξίας




Τι εύχονται οι συγγραφείς της Πνοής στο Πινάκιο
Οι συγγραφείς των εκδόσεων Πηγή εύχονται καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και γονείς μέσω του Πινακίου… Διαβάστε τι εύχονται για παιδιά και γονείς στην νέα απαιτητική χρονιά που είναι προ των πυλών…


Ελένη Αργυροπούλου: Να κυνηγούν τα όνειρα τους

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και χιλιάδες αναπληρωτές τρέχουν σε κάθε μεριά της Ελλάδας για να στελεχώσουν τα σχολεία και να υποδεχτούν τους μαθητές τους με χαμόγελο. Μιας και το δεύτερο βιβλίο μου έχει αυτό ακριβώς το θέμα δεν θα μπορούσα να μην κάνω μια νύξη στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση σήμερα. Αυτό της, εδώ και πολλά χρόνια, απουσίας διορισμού μόνιμου προσωπικού στα σχολεία. Προσωπικά έμαθα πριν από λίγες μέρες, ξημερώματα, ότι με καλούν στις Κυκλάδες ως αναπληρώτρια δασκάλα και είχα λίγες ώρες για να αποχαιρετίσω οικογένεια και φίλους και να παρουσιαστώ στη Σύρο. Έμαθα επίσης ξημερώματα την τοποθέτησή μου στη Φολέγανδρο και σε 4 ώρες έφευγε το πλοίο. (Για το επόμενο θα περνούσαν μέρες…) Δίχως να ξεκουραστώ ρίχτηκα στον αγώνα εύρεσης σπιτιού μαζί με πόσους άλλους συναδέλφους που κάθε χρόνο ψάχνουν μια στέγη, και στα νησιά αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο όταν τα καταλύματα προορίζονται για εύπορους τουρίστες. Και κάπως έτσι βρέθηκα μετά από πολλά χρόνια από την αρχή, από τον αγιασμό στο σχολείο.
Μεγάλη η συγκίνηση. Τόσα παιδικά προσωπάκια, τόσες ελπίδες και προσδοκίες κρυμμένες μέσα στις σχολικές τσάντες. Αγνά παιδάκια μαθημένα στους ήρεμους ρυθμούς του πανέμορφου νησιού.
Βλέποντας μπροστά μου όλους αυτούς τους μαθητές ευχήθηκα να κυνηγούν τα όνειρά τους, να αγωνίζονται και να πιστεύουν στις δυνάμεις τους.  Ευχήθηκα επίσης, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία που έχει ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η αποδοχή του διαφορετικού, οι όμορφοι τρόποι, η ευγένεια και η καλοσύνη.
 Στους γονείς τους θα έλεγα να δείχνουν εμπιστοσύνη στα παιδιά τους, να μην τους κόβουν τα φτερά και να τα στηρίζουν με κάθε τρόπο για να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους. Να μην ξεχνούν να τα επιβραβεύουν και να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Επίσης θα προέτρεπα να σκέφτονται πάντα πέρα από το παιδί τους και τον δάσκαλό του. Από ποια γωνιά της χώρας έχει έρθει για να διδάξει… Να υπάρχει συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και γονιών πέρα από τη συνεργασία με τα παιδιά και αγάπη. Πολλή αγάπη!
Καλή σχολική χρονιά, με κάθε ευλογία, σε όλους! Δύναμη και υπομονή σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς!


Η Ελένη Αργυροπούλου έχει γράψει το «Η μαμά μου είναι αναπληρώτρια δασκάλα»





Μαρία Ιατρίδη: να δημιουργήσουν έναν δικό τους φανταστικό κόσμο γεμάτο χρώματα

Ως δασκάλα εύχομαι στα παιδιά να γεμίσουν το μυαλό με γράμματα και την ψυχή με αγάπη και ως ποιήτρια να δημιουργήσουν έναν δικό τους φανταστικό κόσμο γεμάτο χρώματα. Τους γονείς συμβουλεύω να γίνουν παιδιά...



Η Μαρία Ιατρίδη έχει γράψει το «Χαράζοντας τα σύννεφα»





Ραφαήλ Αρετάκης: Το σχολείο θα έπρεπε να είναι ένας χώρος ανάπτυξης της κριτικής σκέψης

Το σχολείο θα έπρεπε να είναι ένας χώρος ανάπτυξης της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας των μαθητών. Οφείλει να διδάξει στους νέους τον τρόπο απόκτησης της γνώσης και όχι τόσο την ίδια τη γνώση. Οφείλει να μάθει στα παιδιά πως να είναι άνθρωποι. Κυριότερο όλων όμως, Κυριότερο όλων όμως, θαρρώ πως πρέπει να τους δείξει πως να σηκώνονται τις φορές που θα πέσουν στη ζωή τους. Με τις παραπάνω σκέψεις, εύχομαι καλή σχολική χρονιά.



Ο Ραφαήλ Αρετάκης έχει γράψει το Ι:22


Νάντια Παπαθανασοπούλου: Μην συγκρίνετε τα παιδιά σας με άλλα παιδιά



Εύχομαι στα παιδιά όλου του κόσμου μια ήρεμη, όμορφη και δημιουργική χρονιά. Στους γονείς εύχομαι υγεία και πίστη. Ως μητέρα δύο παιδιών που έχουν τελειώσει το σχολείο θα ήθελα να δώσω την εξής συμβουλή. «Μην συγκρίνετε τα παιδιά σας με άλλα παιδιά. Μην γεμίζετε τα παιδιά με ανασφάλειες. Μείνετε στο πλάι των παιδιών και απλά κρατήστε τους το χέρι. Η αίσθηση της ασφάλειας και της αγάπης φέρνει την επιτυχία πάντα». Καλή σχολική χρονιά!
  

Η Νάντια Παπαθανασοπούλου έχει γράψει το «Επάγγελμα Γραμματέας»





Μάκης Ρουσομάνης: Τα παιδιά να παραμείνουν παιδιά


Τα παιδιά να παραμείνουν παιδιά, με την αλήθεια τους να βασιλέψει για όλη τους την ζωή. Και οι γονείς να σταθούν σα φίλοι πλάι τους, και όχι απλά ως κηδεμόνες. Να δουν τα παιδιά τους όπως εκείνα ποθούν...για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Καλή δημιουργική χρόνια με φως.


Ο Μάκης Ρουσουμάνης έχει γράψει το Απαγορεύεται η είσοδος στον Θάνατο





Φρόσω Αποστόλου: Ποιοτικός χρόνος και καμβάς αναμνήσεων


Εύχομαι στα παιδιά να έχουν μια χρονιά γεμάτη με όμορφες στιγμές που θα γεμίσει τον καμβά των αναμνήσεών τους. Στους γονείς θα ευχηθώ να καταφέρουν να αφιερώσουν ποιοτικό χρόνο στα παιδιά τους γιατί πιστεύω πως αυτό είναι που λαχταρούν. Τέλος ας τα αφήσουν να χαρούν την ανεμελιά και το παιχνίδι που αρμόζει στην ηλικία τους γιατί δεν θα επιστρέψει.


Η Φρόσω Αποστόλου έχει γράψει την «Καγκελόπορτα της αγάπης»



Αλέξανδρος Δαμουλιάνος: Ελευθερία και Πίστη στο ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ



Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς στους μαθητές να έχουν μια χρονιά με Φως, Αλήθεια, ουσιαστική Ελευθερία και Πίστη στο ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ. Απευθυνόμενος στους γονείς, δεν έχω τίποτα να πω, παρά μόνο να τους παρακαλέσω να μην προσδοκούν να είναι τα παιδιά τους η συνέχεια τους, αλλά να εύχονται και να ελπίζουν να χαράξουν την δική τους λαμπρή πορεία στα μάτια τούτου του κόσμου. 

Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος έχει γράψει το «Επτά βασίλεια της Ελευθερίας»


Χρύσα Ζανεσή-Αλεξάκη: Συμβολή στα όνειρα





Ευχή μου στην ελπίδα του κόσμου, τα παιδιά, η πραγματοποίηση των στόχων μα και των ονείρων τους. Οι γονείς να συμβάλουν στην υλοποίηση αυτών σαν κομπάρσοι με πρωταγωνιστικό ρόλο! Καλή σχολική χρόνια σε όλα τα παιδιά του κόσμου, ως την άκρη της γης!

Χρύσα Ζανεσή-Αλεξάκη έχει γράψει το «Ους ο Θεός Χωριζέτω»


Ελένη Δόμανου: Προορισμός η κατάκτηση της γνώσης


Στους μαθητές εύχομαι υγεία, επιμονή και ψυχική δύναμη ώστε να έχουν μια δημιουργική χρονιά, προορισμός της οποίας είναι η κατάκτηση της γνώσης. Στους γονείς θα έλεγα να έχουν ψυχραιμία και να επιδιώκουν σωστή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς γιατί ο στόχος τους είναι κοινός.





Η Ελένη Δόμανου έχει γράψει το «Αγγίζοντας το αύριο»




Βασιλική Αποστολοπούλου: Οι γονείς να γίνουν ξανά παιδιά

Κάθε σχολική χρονιά κρύβει μέσα της όμορφες και δύσκολες στιγμές, όνειρα και προσπάθειες, χαμόγελα και άγχη. Εύχομαι στα παιδιά να την ζήσουν με θετική σκέψη, καλή διάθεση και την σιγουριά ότι στο τέλος της θα έχουν ανέβει ένα ακόμη σκαλί στον γοητευτικό κόσμο της γνώσης.
Όσο για τους γονείς, τους εύχομαι να ξαναγίνουν για λίγο παιδιά, να θυμηθούν πώς ένιωθαν οι ίδιοι αυτές τις μέρες και να αντιμετωπίσουν με κατανόηση και χιούμορ όλες τις δύσκολες καταστάσεις - και, κυρίως, να δώσουν στα παιδιά τους χρόνο και τρόπο να παίζουν, να ανασαίνουν και να ονειρεύονται.


Η Βασιλική Αποστολοπούλου έχει γράψει το «Πάροδος Μουσών 9»

 Κατιάνα  Στρατηγιου: Έμπνευση αγάπη και πάθος



Παιδιά,  σ’ εσάς, τους πρωταγωνιστές  της σχολικής χρονιάς,  εύχομαι πάνω απ΄ όλα υγεία  και  κέφι. Να έχετε δασκάλους και καθηγητές που θα σας εμπνεύσουν  αγάπη και πάθος  για μάθηση. Να μη ξεχνάτε ποτέ πως η γνώση είναι δύναμη,  ο  κόπος  σας  δεν  πάει χαμένος, οι προσπάθειες  και επιτυχίες σας  στον μαθησιακό τομέα  θα αποδίδουν πολλαπλάσια οφέλη  πρώτα σε σας, στους γύρω σας αλλά και στην πατρίδα μας, στο διηνεκές. Να θυμάστε πως στην ζωή τίποτα καλό  καγαθό  δεν πηγαίνει χαμένο.
  Στους  γονείς,  εύχομαι κουράγιο, υπομονή, αγάπη, βοήθεια,  επιβράβευση στα παιδιά σας. Ζουν  και μεγαλώνουν σε μια δύσκολη  εποχή, μας χρειάζονται  στο πλευρό τους, στις νίκες   μα  και στις ήττες τους.  Νίκη και ήττα  συμπορεύονται  Δεν υπάρχουν διαρκείς νίκες   κι αν έρθουν  ήττες  και  αναποδιές    ας σταθούμε στο πλευρό των παιδιών με Αγάπη.  Με την αρωγή μας θα γίνουν πιο δυνατά στις αντιξοότητες  και  πρωτίστως ψυχικά υγιή.

Η Κατιάνα Στρατηγιου έχει γράψει το "Μυστικό της μαύρης τουλίπας"

Μελίνα Τούντα: τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου



Εύχομαι υγεία σε όλα τα παιδιά του κόσμου και καλή πρόοδο καθώς η γνώση διευρύνει τους ορίζοντές τους. Επειδή τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου, οι γονείς πρέπει να τα μεγαλώνουν με αγάπη και υπομονή. Γιατί όταν ένα παιδί αναπτύσσεται μέσα σε ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον δίχως επιπλήξεις κι εντάσεις θα γίνει ένας ευτυχισμένος ενήλικας που θα κατακτήσει σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο τους στόχους του.

Η Μελίνα Τούντα έχει γράψει το «Η αγάπη δεν Πονάει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου