Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η τέχνη στέλνει μήνυμα…επανένταξης


Μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστού συμβολισμού έκθεση είναι αυτή που διεξαχθεί στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο από το Σάββατο  23/9 μέχρι και την Κυριακή 1/10/2017.
Πρόκειται για την 32η  Πανελλήνια   Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών.
Τα έργα αυτής της έκθεσης αποτελούν απόδειξη της δουλειάς των ανθρώπων στα Καταστήματα Κράτησης και μεταφέρουν ένα μήνυμα στην κοινωνία:  Η επανένταξη χρειάζεται θέληση, πείσμα, σκληρή δουλειά και κοινωνική αποδοχή! Και εμείς ως κοινωνία πρέπει να ανοίξουμε την αγκαλιά μας να δώσουμε απλόχερα την δεύτερη ευκαιρία στους συνανθρώπους μας που την αποζητούν. Άλλωστε ο Πολιτισμός μιας κοινωνίας καθρεφτίζεται στις φυλακές. Ας είμαστε αυτοί που θα δώσουμε την πρώτη ώθηση επανένταξης στον κοινωνικό ιστό. Μια καλή κουβέντα, ένα νεύμα ή ένα χαμόγελο είναι το πρώτο βήμα για έναν κόσμο πιο ισότιμο, πιο δίκαιο και γιατί όχι πιο όμορφο.


Info:





Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα  19.00 στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ)  Ερμού 134, Σταθμός ΗΣΑΠ: Θησείο.
Το Ε.Κ.Κ.Ν.Α. συμμετέχει :
α) με κομψά έργα χειροτεχνίας όπως κλειδοθήκες, όμορφα μπωλ διακοσμημένα με τεχνική ντεκουπάζ, υπέροχες τσάντες και πορτοφόλια από πλαστικοποιημένο χαρτί, ξυλόγλυπτες θήκες αναπτήρα, χειροποίητους σταυρούς κλπ.  τα οποία έγιναν από τους νεαρούς κρατούμενους  μαθητές του  Γυμνασίου-Λυκείου Αυλώνα και από τους νεαρούς της ομάδας κατασκευών, 
καθώς και
β) με εξαιρετικά προσεγμένα και φτιαγμένα με μεράκι  προϊόντα όπως σιροπιαστά κέικ σοκολάτας, μαρμελάδες με αρώματα εξωτικών μπαχαρικών,  λαχταριστά σιροπιαστά γλυκά, σπιτικά γλυκά κουταλιού, μπάλες ξηρών καρπών με μέλι, βαζάκια με καπνιστή  ντομάτα σε ελαιόλαδο, θεραπευτικές κηραλοιφές με μαστίχα Χίου και  υπέροχα ελαιόλαδα με αρωματικά βότανα  από τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Αυλώνα.

Αναζητήστε τα στο 5ο περίπτερο της Έκθεσης και στηρίξτε τους νέους που εξυπηρετούμε! Έχουν κωδικούς από ΕΚΚΝ-1 έως ΕΚΚΝ-35. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται στους δημιουργούς τους.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου