Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σε show προβοκατόρων η μεγαλύτερη κινητοποίηση του κόσμου την πιο κρίσιμη μέρα


Μολότοφ «εναντίον» των αγανακτισμένων και της δημοκρατίας

Οι προβοκάτορες…έπιασαν δουλειά. Αυτή τη στιγμή το Σύνταγμα και η Αθήνα έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ των «γνωστών-αγνώστων» και των διμοιριών των ΜΑΤ.

Τα κατάφεραν να μετατρέψουν την πιο μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στα χρονικά, μπροστά από τον φράχτη –που είχε στηθεί μπροστά από τη Βουλή- σε ένα show, όπως κάνουν πάντα.

Μετά από 22 ημέρες διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων» σήμερα σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια όχι όμως από την πλευρά των αγανακτισμένων αλλά από τους συνήθεις "γνωστούς-αγνώστους".

Για περισσότερες από 20 ημέρες δεν είχε ανοίξει ρουθούνι στο Σύνταγμα. Και σήμερα, την πιο κρίσιμη ημέρα, την ημέρα που υπολογίζεται ότι πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους έκαναν την εμφάνισή τους οι γνωστοί - άγνωστοι, οι κουκουλοφόροι και επιχειρούν εδώ και αρκετή ώρα να αμαυρώσουν την συγκέντρωση!

Τα παιδιά με τα κράνη και τις κουκούλες
Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι, τα παιδιά με τα κράνη και τις κουκούλες ξεκίνησαν το καταστροφικό τους έργο.
Ξέσπασαν επεισόδια την στιγμή που έφτασε στην Βουλή η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι κουκουλοφόροι - προβοκάτορες άρχισαν να πετούν μολότωφ στους αστυνομικούς, οι Αγανακτισμένοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν αλλά εδώ και σχεδόν μια ώρα το σχέδιο εισβολής των κουκουλοφόρων είναι σε ισχύ και δεν λέει να κοπάσει.

Επεισόδια καταγράφηκαν μπροστά από το κτίριο της Βουλής, στο ύψος της συμβολής των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, στο περιθώριο μιας ιδιαίτερα ογκώδους και κατά τα λοιπά ειρηνικής διαδήλωσης, ανάλογης με αυτές των πανευρωπαϊκών ραντεβού των περασμένων ημερών.

Ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου εκτοξεύουν πέτρες, μολότοφ και ξύλα εναντίον των αστυνομικών, εντός του προαύλιου χώρου του κοινοβουλίου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις «απαντούν» με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μέσα στο προαύλιο της Βουλής, ενώ η οδός Αμαλίας, όπου νωρίτερα καταγράφηκαν εστίες έντασης, έχει αδειάσει από διαδηλωτές.

Ο κύριος όγκος, ωστόσο, των διαδηλωτών παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους, διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Μάλιστα αυτή τη στιγμή, ο κόσμος προσπαθεί να τους απομονώσει προκειμένου να αποβληθούν αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου